5 rules for dating…

Het is dit jaar het vierde jaar dat ik single ben. Twee lange relaties gehad, twee keer samengewoond. Op een jonge leeftijd leerde ik mezelf daardoor al kennen. Ik had het niet anders willen doen als ik kijk naar hoeveel leerrendement me het heeft opgeleverd. Yes, je hoort het goed… leerrendement. 

Zie je, ik zie het vooral als een les, een relatie. Twee mensen die voor elkaar kiezen, met hun nukken en die er voor zorg dragen dat het al dan niet een succesvolle relatie wordt. Soms met succes, soms zonder inderdaad. 

De eerste twee jaar van mijn singlebestaan was ik helemaal niet bezig met daten, liefde of mannen what so ever. Nee, dat was mijn tijd. Tijd om te helen, tijd om te groeien, tijd om te reflecteren.. De twee jaar daarna  besloot ik de markt weer op te gaan… vijf dingen die ik heb geleerd van mijn datingperiode. 

  1. Stay single for a while

Klinkt raar he? Je zou toch juist moeten willen daten? Niemand wil alleen zijn toch? Klopt, niemand wil alleen zijn. Maar als jij gaat daten met in je achterhoofd dat je echt perse een vriend/vriendin wil, you’re looking for trouble. Niets is zo afstotend als een persoon die duidelijk een beetje wanhopig is. Voordeel van alleen zijn is jezelf beter leren kennen. Focus je op je familie, je vrienden, je werk. Maakt het je echt een vollediger mens als je een vriend/vriendin hebt? Think hard about that now…

  2. Doe onderzoek naar relaties 

Yes, ik raad je inderdaad aan om je research te doen. Ik greep zelf naar de Bijbel,, ik keek shows over relaties en ik las artikelen over mensen die pretenderen een succesvolle relaties te hebben. Ik ging op zoek naar de gedeelde noemer en zocht voor mezelf paralellen naar de succesvolle en minder succesvolle periodes in mijn voorgaande relaties.

3, Praat over je wensen

Iedereen heeft een bepaald beeld in zijn hoofd…een soort van ideale partner. Ik heb geleerd te praten over degene die ik zoek. Onthoud ook gewoon dat een toekomstige partner niet alleen iemand van buiten hoeft te zijn, maar net zo goed iemand uit je vriendenkring. Maak je wensen kenbaar bij familie en vrienden. Zij kunnen je van advies dienen en bijstaan als je een offday hebt.  Ze kennen je immers.

4. Get out there

Praten, lezen en reflecteren over daten is natuurlijk passief. Wel belangrijk, maar uiteindelijk moet je er wel echt op uit gaan. Ga lekker stappen, maak een profiel aan op wat datingsites en ga die markt op. Doe het met een koel hoofd, verwacht er niet te veel van. Als het komt, dan is het extra leuk toch?

5. Heb geduld

Hey! Rome was ook niet in dag gebouwd toch? Je gaat (meestal) niet gelijk je prins op het witte paard ontmoeten. Misschien is het paard wel zwart. Neem je tijd om te overwegen of je diegene die je date wel als potentiële partner ziet. Doe het rustig aan, er is geen spoed bij. De leukste dingen in het leven hebben wat tijd nodig gehad om te rijpen. 

 

1 Comment

  1. Ja zeker na het vastlopen van een relatie heb ik altijd enige tijd nodig om weer bij mijzelf te komen.

    Nooit loopt bij mij de ene relatie over in de volgende relatie.

    Vriendelijke groet,

Laat een bericht achter