7 fashion budgettips

Zeven fashion budgettips*

Ik houd van mode! Maar om er nou bakken geld aan uit te geven...? Nee! Ik ben iemand die eens in de zoveel jaar (!) besluit om items weg te gooien die ik echt, echt, echt niet meer draag.

Ik vind dingen weggooien gewoon niet zo leuk. Dus je zou kunnen zeggen dat ik verzamelwoede heb en mijn hand op de knip houd. Of je zou kunnen zeggen dat ik duurzaam denk en bedachtzaam ben! En zeg nou eerlijk, na al die feestdagen die niet geheel (geheel niet) gratis zijn, mag je best een beetje op de kleintjes letten. Toch?

Dus speciaal voor jullie, 7 tips om je garderobe te pimpen. En dat zonder er te veel geld aan uit te geven.

1. Accessoires, Accessoires

Sieraden kunnen nog wel eens je beste vriend zijn als het gaat om budgetproof shoppen. Als je investeert in sieraden, riempjes en sjaaltjes, kun je binnen no-time een saai tenue nét dat beetje extra glam geven.

2. All season -feestjurkjes 

Dus je denkt dat feestjurkjes alleen goed zijn tijdens het kerstdiner of nieuwsjaarsborrel? Picture this: diezelfde jurk, zonder bling-bling*-sieraden en met een stoer spijkerjasje of casual blazer. En je mag zelfs kiezen; zowel pumps als enkelboots maken het plaatje af. #hearhear

3. Vintage!

Door de recessie zijn er flink wat vintagewinkels. Ze komen als paddestoelen uit de grond. En ik heb het hier niet over kleding die vers uit de mottenballen is gehaald (bah). Ik heb het over kleding die is gewassen, gestoomd en gesteven. Het afstruinen van zulke winkels levert je geheid een uniek item op, wat je prima kunt combineren met confectiekleding.

4. The Bag!

Een tas kan een ‘statementpiece’ worden in je garderobe. Het gaat daarbij om de uitstraling die een tas heeft en niet het prijskaartje. Koop in plaats van een knock-off Guess liever een exemplaar van de H&M wat net zoveel allure uitstraalt.

5. Basics

Zorg voor een aantal items (leggings, hemdjes, bloesjes en vestjes) in basiskleuren. Zwart, beige, wit grijs en (donker)blauw, zijn klassieke kleuren die met bijna alles zijn te combineren. Met accessoires kan je outfit naar jouw smaak worden geschikt.

6. Shoes

Je kunt er leuk uit zien, maar met je schoenen kan je outfit ‘staan’ of ‘gaan’. Je hoeft er trouwens helemaal niet veel te hebben; laarsjes (enkel met of zonder hak), gympies en pumps zorgen voor afwisseling in je dagelijkse tenue.

7. Comme les Parisiennes

Françaises en dan met name de Parisiennes zijn ongelofelijk elegant. Een simpel kettinkje, een beetje gloss. Ze houden het heel simpel. Ze investeren liever in items die ze met van alles kunnen combineren, dan een overdaad aan dure spullen. Maar de laatste tip is vooral: keep it simple and be you!

Be the first to comment

Laat een bericht achter