A woman who dares to be noticed…

Ik heb een afspraak in Amsterdam, in de Vendelstraat, hartje Amsterdam. De afspraak met Naomi loopt iets anders dan verwacht. Ten eerste, kan ik de straat niet vinden (I understand tourists in Amsterdam now), ten tweede mijn batterij moet bijna aan het AED- apparaat voor reanimatie en Naomi is haar telefoon thuis vergeten. Dus voor het interview echt begint, sneak ik nog even de Universiteit van Amsterdam in...doe me voor als gast van de Open Dag Geesteswetenschappen, laad mijn telefoon op en kijk nog even naar mijn vragen. Ik wandel nog even langs de grachten van Amsterdam, ga op zoek naar een pakje sigaretten, scoor een superverse salade en een ditto jus en bezoek dan het atelier van Nomi By Naomi.

nomi

Het was het wachten waard,  bij de deur word ik begroet door Naomi. Ze draagt knalrode lipstick, een kokerrok en haar sieraden verraden een kleurrijke persoonlijkheid. Ze verontschuldigt zich voor het laat komen en geeft aan dat ze erg druk is. En druk is ze, haar telefoon gaat om de haverklap, want het gaat het goed met het merk. Onlangs had ze een modeshow ter ere van de opening van het vernieuwde station van Rotterdam Centraal, ze is net verhuisd vanwege wateroverlast aan de Vijzelgracht. Daarnaast is ze op dit moment bezig met een nieuwe collectie.

 

Q: Sorry hoor, ik moet nog even lunchen. 

A: Geen probleem, eet smakelijk. 

 

Q: En mijn telefoon opladen, ik stond net ook al in de uni. 

A: Hahaha, herkenbaar. Ben er ook geregeld te vinden.

 

Q: Maar vertel, wie is Naomi? Waar denken mensen aan als ze aan jou denken?

A: Iemand die barst van creativiteit, iemand die vervuld is met de genade van God.  Nomi staat voor ‘know me’.

 

Q:Kunnen mensen jou dan leren kennen door jouw kleding te dragen?

A: Het gaat er niet zozeer om dat ze mij leren kennen door mijn kleding te dragen, maar zich zelf uitdragen.

 

Q: Welke type vrouw draagt jouw kleding dan?

A: ‘A woman who dares to be noticed’

 

Q: Ben je altijd bezig geweest met kleding?

A: Nee, eigenlijk niet. Ik heb een achtergrond als interieurstylist. Commercieel was ik wel altijd wel. Ik begon met het ontwerpen van een sjaal (red: de hooded scarf), De sjaal promote ik door langs winkels te gaan als Fresh Cotton en Patta. Een reis naar Suriname heeft me geinspireerd om een kledinglijn te maken. Ik zag stoffen in Suriname voorbij komen en dacht: ‘hoe zou je dat kunnen dragen’? Ik ging vervolgens omgevingsverzoek doen: hoe doen anderen dat, hoe houden ze het vol, wat maakt ze uniek? Ik deed mijn onderzoek trouwens niet alleen in Nederland, maar keek ook naar de internationale merken.

nomi-by-naomy-5
Hooded scarf

Q: Wat maakt de kleding van Nomi By Naomi eigenlijk zo uniek? Ik bedoel ‘etnische’ en ‘tribal’ prints vind je nu toch ook bij de Zara en de H&M?

A: Nomi staat voor jezelf durven uiten in je kleding. Mijn kleding is altijd opvallend, het zal niet wegblenden in de massa. Bij een item van de Zara of de H&M heb je die kans wel meer. Mijn items hebben hun eigen signature, een bepaalde snit, een architectonische achtergrond.

 

Colorful fashion
Colorful fashion

Q: Waar zie jij Nomi by Naomi over 5 jaar?

A: Als een corporate bedrijf. Bouwen aan een solide team , het merk is natuurlijk 100%. Het designen zelf 20% en de visie, sales en marketing 80%. Ik zie een verschuiving van creatieveling naar ondernemer.

Q: Wat kunnen we allemaal terugvinden in jouw collectie?

A: Accessoires, hooded scarfs , ready to wear dameskleding. Maar ook galajurken. ook verzorg ik besproken stukken zoals trouwjurken.

fashionshow Nomi

Q: Serieus? Trouwjurken, dat moet ik even onthouden.

A: Jazeker. Daarnaast ben ik op dit moment ook bezig met een nieuwe collectie.

Q: En waar kan ik je kleding shoppen?

Ik heb een online webshop, waar ik op dit moment in een nieuw jasje steek. Daarnaast hang ik in een aantal boutiques in Amsterdam.

 Zelf ben ik fan van de Infinity Scarf, deze kleurrijke cols staan leuk op een wit t-shirt, over je jas of over je jeanshemd.

infini noni
Infinity Scarf

Naomi is op dit moment bezig met haar nieuwe collectie. Of ik dit interview misschien kon verplaatsen? Nee, ik heb een vast format. Maar nog belangrijk, ik wilde jullie deze vrolijke, goedlachse, stralende warme vrouw niet onthouden. Dus Naomi en ik hebben een deal. Zij werkt lekker door aan haar collectie en ik laat jullie wat van haar huidige werk zien. Als de website in het nieuwe jasje is gestoken en de nieuwe collectie klaar is, dan krijgen jullie de primeur in Jubes. Goede deal toch? Nog meer van haar werk en vrolijkheid kun je zien op haar Facebookpagina en Instagram.

Na het interview wandelen we richting de Dam, Nomi laat haar telefoon achter in de T-mobileshop (oplader vergeten, zij heeft een 5s ik een 4s), praten over het leven. Liefde, eten, relaties van alles passeert de revue in dat kwartiertje. Ik bewonder haar, ze is jong (30), weet wat ze wil en is een warme persoonlijkheid. Al met al hebben we tweeënhalf uur met elkaar gesproken, maar de relaxte gesprekken impliceren een langere tijd. Ik ben fan en kan ik eerlijk niet gezegd niet wachten om een kijkje te nemen in haar nieuwe collectie. Naomi: a woman who dares to be noticed…

 

-X-

Jubes 

 

 

 

1 Comment

Laat een bericht achter