Antwerpen, city of diamants

Antwerpen staat bekend om z’n pintkes, onverstaanbare accenten en diamanten.‘Diamants are a girls best friend’, maar ik ging met mijn eigen BF een weekendje sightseeing en shoppen in de diamantenstad. Het is een grijze stad, met veel beton, asfalt en aanslag op de panden. Maar hoe beter je naar de stad kijkt, hoe meer je ziet hoe kleurrijk deze stad eigenlijk is. Iets met snuiven en cultuur...

 China Town

Atheneumbuurt, Van Wesebekestraat en Van Arteveldestraat

Een paar minuten van het Centraal Station Antwerpen vind je de wijk China Town (naast het Radisson Blu Hotel).  De Chinese wijk in Antwerpen ontstond medio jaren 1970. Chinese handelaren openden allerlei eethuizen, toen nog gericht op landgenoten. Toen de supermarkt Sun Wah zich in de wijk vestigde, raakte de Chinese cultuur meer geïntegreerd in de Belgische. Je wordt verwelkomt met twee gouden leeuwen, loopt door de boog en je waant je in het Verre Oosten. Voor Chinese en andere Oosterse toko’s, restaurants en eettentjes ben je hier op je plek. Verwacht niet al te veel vriendelijkheid, de eigenaren zijn over het algemeen niet heel enthousiast. Daarnaast is er vaak sprake van een taalbarrière.

Tip: kijk goed waar je binnen loopt. Zijn er veel gasten? Hoe is de keuken?  De prijzen zijn over het algemeen erg zacht.

Carnotstraat

Eveneens een paar minuten verwijderd van het Centraal Station, aan de andere kant van het Radisson Blue Hotel, vind je Carnotstraat.  Waar China Town je het gevoel van het Verre Oosten geeft, kom je in de Carnotstraat in Afrikaanse sferen terecht. Naturalista’s, eat your heart out, hier kun je terecht voor heel veel spullen voor je haar.

GT World of Beauty is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik kocht er een grote pot protein treatment voor een heel vriendelijk prijssie 😆 .

Vitale Olive Oil Hair Mayonnaise, 853 gram (6,99 euro)
Vitale Olive Oil Hair Mayonnaise, 853 gram (6,99 euro)

Groenplaats

Groenplaats is voor Antwerpen, wat Oxford Circus is voor London. Hier vind je de H&M met meerdere verdiepingen, Body Shop, Steps en allerlei andere grote modemerken. Zeker een aanrader ten tijde van de solden, de kortingen lopen soms op tot 75%!

Tip: als je ter hoogte van de MacDonalds de straat oversteekt en links gaat vind je een megagrote bioscoop: UGC Antwerpen. Je kunt er relaxed wegzakken in de comfortabele stoelen en wegdromen bij een groot scherm.

Must see: Jutka & Riska

Nationalestraat 87, Antwerpen

 

 Vintage A

I heart Vintage. In de winkel van Jutka & Riska vind je collector items als het gaat om vintage. Bekende designer merken als Chanel, Dior en Moschino worden afgewisseld met minder bekende en merkloze broches, oorbellen en kettingen. Ze waren een beetje sceptisch toen ik vertelde dat ik wat foto’s wilde maken voor mijn blogazine, maar hey, no hard feelings. Leuk detail: een bruine Barbie  tussen de uitgestalde accessoires.

 

Vintage B

Ik heb me vergaapt aan de blinkende items en ben naar huis gegaan met twee zwarte grote verchroomde studs en klassieke oorhangers. Ik ben verliefd en nog leuker: ik kan mijn liefde eveneens een bezoekje brengen in Amsterdam! This store has got swag, I tell you!

Must see: Loria

Nationalestraat 122, Antwerpen

Nog meer vintage, deze winkel is maar een panden verwijderd van Jutka & Riska en ik heb zelf de indruk dat ze zo nu en dan ook spullen uitwisselen. Ik ben zelf vrij lang en heb schoen maat 41, waardoor het soms lastig is vintage schoenen te vinden. Bij Loria heb ik schoenen gezien tot maat 44. De faux fur bontjassen zijn zeker de moeite waard om te bekijken. Zelf heb ik een vintage tasje met kliksluiting op de kop getikt.

 

Vintage tas, Loria (14,99 euro)
Vintage tas, Loria (14,99 euro)

 Kasteelplein 

Sale e Pepe da Mimmo, Kasteelpleinstraat 53

Het is er een beetje preppy. Als je er doorheen wandelt, zie je veel Range Rovers en Audi Quattro’s. Je zult er ook verzilverde en verchroomde borden vinden met ‘orthodontist’ en ‘optometrist’ maar als je even doorloopt is in deze wijk echte huiselijkheid te vinden. We hebben het gevonden, een Italiaanse kok die kookt met ‘soul’.  De eigenaar, Mimmo, staat er helemaal alleen voor. Hij is gastheer, ober en tevens de kok. We krijgen veel extra’s, zoals een romige pompoensoep, limoncello (4!) en crispy amandelkoekjes. Ow en die Siciliaanse witte wijn.. 😳 Geloof me, ook de liefde van de vrouw gaat door de maag! Ben je op zoek naar ‘il sapore de la vita Italiana’ dan moet je bij Sale e Pepe da Mimmo zijn. O ja, ze verkopen ook producten; met Mimmo’s homemade limoncello en olijfolie kun je Italië ook in huis halen.

Totaal overzicht SP

 

Koffie SP

Muze Jazzcafé

Melkmarkt 15, Antwerpen

image[1]

We sluiten het weekend af met een paar Martini’s in Jazzcafé de Muze. Met twee verdiepingen kun je hier een afzakkertje nemen terwijl je geniet van de jazzmuziek bij de live-optredens (meestal gratis). Ook voor salsa, merengue en djembé ben je hier aan het goede adres!

2 Comments

  1. Leuk artikel!
    Ik bezoek Antwerpen best vaak maar toch heb je mij een paar nieuwe dingen verteld, volgende keer ga ik beter opletten 🙂

    XO

Laat een bericht achter