Arnhem: fashion capital

Het wordt de modehoofdstad van Nederland genoemd. Ja, dat lees je goed. De modehoofdstad. Zo is in deze stad in Gelderland een ware modeacademie en sinds kort een modehotel. En Spijkers&Spijkers ken je die? Die creatieve zussen bedoel ik he? Afgestudeerd aan de Artez in Arnhem! Ik wilde graag ook met eigen ogen zien waar deze stad zijn naam aan te danken heeft. Dus hup die auto in en richting Modekwartier, een wijk in Arnhem die een naam draagt die wel mode uit moet schreeuwen. Toch?

Ik bezoek het Modekwartier op een zaterdag. Ik ben nogal aan de late kant, dus ik ben op zoek naar winkels die er uitspringen. En ik heb ze gevonden! Het leuke is dat de dames in deze winkels me ook nog eens tips gaven over de winkels en (eet)tentjes die je gezien moet hebben: 2 vliegen in 1 klap. Dus speciaal voor jullie, de pareltjes van het Modekwartier en de must sees speciaal geselecteerd door de twee prachtige winkels. Het Modekwartier bevindt zich aan de Klarendalseweg, dichtbij het centrum. Woonhuizen worden er afgewisseld met boetiekjes en winkels. Het is een soort heuvel en ik begin boven aan ‘de berg’. Het eerste wat ik me afvraag is of ik wel op de juiste plek ben. Pas als ik de eerste vlag met ‘Modekwartier Arnhem’ zie, weet ik het zeker. Daar vind ik ook gelijk de eerste parel: Stijl8erover.

1. Stijl8erover

Klarendalseweg 182

DSC_0782
Dit winkeltje moet je zeker even een bezoekje brengen! Oma’s vloerbedekking, schoenen, kleurige vintage jurkjes, blouses en schoenen….en die sjieke bank bij de deur! Het miezerde buiten, maar ik werd erg blij van de kleuren en kreeg zowaar een lentegevoel.

Jurkjes 8er

Ik kreeg ook een tips mee van de eigenaresse: Sugar Hill (aan het begin van de berg) en Tape (aan de voet van de berg, richting centrum). Bij Sugar Hill schijnt het eten heerlijk te zijn en bij Tape kun je terecht voor een drankje.

Aan het einde van de winkel is er een grote lange houten tafel, waar bezoekers en ontwerpers aan plaats nemen. Enne die vaas die je daar ziet, die heb ik volgens mij ooit eens bij de Ikea gezien. Fingers crossed dat ze die nog hebben…#melike

tafelstijlachter

2. Net-A Styling

Klarendalseweg 440

Net-A Styling wordt gerund door de vrolijke Annet Verbeek. Annet is styliste en heeft een winkel die je echt niet moet overslaan als je het Modekwartier bezoekt. Daarnaast is ze een van de organisatoren van Mo Market, een mode-, design- en kunstmarkt die in het Modekwartier wordt gehouden. En de volgende editie is op 21 april (Tweede Paasdag). Net-A heeft een Facebookpagina, waar je op de hoogte wordt gehouden van de nieuwe collecties, acties en kortingen. Je kunt er schoenen shoppen, sjaaltjes, sieraden, kleding. Deze items wilde ik jullie niet onthouden:

Wallets & Bags
Wallets & Bags
Shoes
Shoes
Statement necklaces
Statement necklaces
Belts
Belts

Net- A styling heeft daarnaast een paar accessoires waar wij naturalista’s heel blij van worden: sjaaltjes! In allerlei kleuren, vormen en maten. Ik ging naar huis met twee schatten, waarvan ik er een de volgende dag naar een verjaardag droeg (Leuk, dat sjaaltje!).

fotosjawl

Ook Annet gaf me tips voor winkels die je niet moet missen. Ik heb ze in het korte tijdsbestek niet kunnen bezoeken maar ik heb de tips van Net-A Styling en van Stijl8erover voor je op een rijtje gezet.

3. Modekwartier mustsees

fotoview

1. Froufrou’s

Hommelstraat 73-77

Deze vintagestore bevindt zich aan de voet van de berg. Je vindt er een breed scala aan vintage kleding en accessoires. Mocht je net als ik geen tijd meer hebben om deze winkel ‘live’ te bezoeken, er is een webshop! Yeah, lange leve het internet. Klik hier om een bezoekje te brengen aan de webwinkel.

2. Tape bar

Hommelstraat 66

Aan de overzijde van Froufrou’s heb je Tapebar, een gezellig cafeetje met jong publiek en een huiskamergevoel.

3. Sugar Hill

Klarendalseweg 192

Verse boterhammen en huis gemaakte zoetigheid, burgers van eerlijk vlees, vers gemalen, 30 soorten bier, uit de fles of tap. Volgens mij genoeg redenen om langs te gaan en een vorkje te prikken.

Het Modekwartier bestaat nu een paar jaar. Je kunt er shoppen voor een product met een verhaal. De winkels zijn verspreid over een kilometer, waar je ateliers en shops vindt van opkomend talent. Meestal koop je producten van de ontwerper zelf. De meeste shops zijn geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. Sommige winkels hanteren ruimere openingstijden. Voor de exacte openingstijden van de individuele winkels klik hier.

Is Arnhem nou een echt een modehoofdstad? Ja, ik denk het wel. In wording, dat wel. Er zitten heel wat leuke winkels in het Modekwartier. Jammer genoeg wel wat verstopt. Het is een paar minuten van het centrum en je bent er eigenlijk zo. Ze kunnen nog wel wat publiciteit gebruiken. Ik heb me in elk geval vermaakt, maar ik vertrek volgende keer toch wat eerder van huis 🙁

1 Comment

  1. Leuke wandeling door mode Arnhem, De koetjespumps (wit met zwarte ballen ) vind ik geweldig!
    Ik ben met enige regelmaat in Arnhem, bedankt voor de lunch tip :))

Laat een bericht achter