BB + R

Ik vind het zelf echt heerlijk en maak het geregeld. Het wordt op Surinaamse verjaardag vooral gereserveerd voor de kleintjes onder ons. Het is niet moeilijk om te maken en past in elke seizoen: bruine bonen met rijst….of in de volksmond ook wel BB+R.

Benodigheden

–  1 doos bruine bonen
– 125 gram zoutvlees of/en in stukjes gesneden kip(filet)
– 1 rookworst

– 1 ui
– 2 knoflook
– 1 tomaat
– beetje suiker
– 1 eetlepel tomatenpuree of tomatenketchup
– 1 tak selderij
– 1 Madam Jeanette peper 
– 2 maggiblokjes of 1 kippenbouillontablet
– olie om te bakken
– zwarte peper
– eventueel mespuntje vetsin

  1. Laat de bruine bonen drie uur wellen

 

  2. Als je zoutvlees gebruikt dan eerst even het zoutvlees uitkoken en in stukjes snijden. 

3. Bak de kip en het zoutvlees op (goudbruin) en breng op smaak met peper, zout en knoflook.

4. Voeg de bonen toe en water (tot ongeveer 1,5 cm boven het vlees).

5. Voeg de tomaat, tomatenpuree en uien toe en een bouillonblokje. Eventueel een mespuntje ve-tsin. 

6. Voeg de rookworst toe. 

7. Laat zachtjes koken tot de bonen zacht zijn en voeg de laatste 5 minuten de selderij toe. 

8. Serveer met rijst, eet smakelijk!

 

Xxx

Jubes 

Be the first to comment

Laat een bericht achter