Bonjour! Welkom bij Jubes, your monthly colorful blogazine

Over de oprichtster

Ik ben Ajoeba (spreek uit als Adjoeba), 32 jaar en kom uit Deventer, een stad aan de IJssel. Ik werk als analist bij een energiemaatschappij in het Oosten. En ik ben een dromer, hopeloze romanticus en een strebertje. Toen ik opgroeide wilde ik heel graag journalist worden. En dokter en wereldreiziger. Ik werd geen journalist, want tijdens mijn minor kwam ik erachter dat ik ging schrijven naar de hand van de redactie. Ik werd geen arts want ik had altijd ruzie met cijfers. En Sinterklaas zei dat ‘wereldreiziger’ geen beroep was. Nou, ik kan je vertellen dat ik mijn jeugddromen niet heb opgegeven. Ik mag nu schrijven, zonder dat er een redactie bepaalt wat wel en niet mag. Ik werk nu elke dag met cijfers. En ik ben weliswaar geen wereldreiziger, maar ik heb al heel wat tripjes gemaakt.

Mijn familie en vrienden noemen me Djoebie, The Djoebster of  Djoebs. De naam voor deze site, Jubes (djoebs), was dan ook heel snel geboren. Het doel van de site, daar heb ik wel even over gedaan. De mensen die me goed kennen, weten dat ik altijd een stapel modetijdschriften op mijn eettafel heb liggen. En dat mijn ultieme relaxmomenten bestaan uit eten en een goed tijdschrift. Hoewel ik ze altijd met plezier lees en doorblader, mis ik altijd iets.

Weet je, ik hoor namelijk niet helemaal tot de doelgroep. Je kunt je voorstellen dat mode in principe voor iedereen is. Een rok is een rok, een blouse is een blouse, een broek is een broek. En het soort rok, blouse of broek ..tja, smaken verschillen nou eenmaal. Maar dan heb je ook de rubrieken als haarverzorging en make-up. Die skip ik altijd…en dan bedoel ik… die skip ik standaard. Ik heb namelijk geen blond haar, dus een serumpje om mijn blonde lokken nog meer naar voren te halen werkt gewoon niet voor mij. En een mousse, man, daar droogt mijn haar van uit joh. En de meeste make-upmodellen zijn blank.

Soms..vind ik een (lees: 1!) bladzijde in modetijdschriften. Soms. Dus ik ben op zoek gegaan naar modetijdschriften waar ik zowel haar-en modetips als andere onderwerpen (geloof, lifestyle en carrière) kan lezen, waar ik me mee kan identificeren, als gekleurde vrouw. Well, you know? Die zijn er gewoon (nog) niet. De meeste tijdschriften gaan namelijk óf alleen over kroeshaar of alleen over mode, werk, geloof én Europees en Aziatisch haar. And I…I want it all. Dus ik dacht zo van euh…je kunt er over klagen, of er iets aan doen.

Over de filosofie

Jubes besteedt aandacht aan onderwerpen waar een jonge gekleurde vrouw zich mee kan identificeren. Haar, mode, lifestyle, geloof, food and citytrips komen allemaal aan de orde. Jubes beoogt geen accent te leggen op exclusiviteit, maar onderstreept het belang van diversiteit.

Over de site

Jubes heeft de core van een magazine. De teksten zijn echter geschreven in blogvorm en columns, van waaruit het begrip blogazine is geboren. De rubrieken staan vast en elke maand wordt aandacht besteedt aan actuele informatie binnen die rubriek.
So, take a look around and spread the word!

Xxx Jubes

9 Comments

  1. Dank dat je aan de gekleurde vrouw denkt! En dit zonder het accent te leggen op exclusiviteit; dat vind ik super!!!

Laat een bericht achter