Chinese tayersoep

Het wordt steeds kouder. Het lijkt ook of ik nu steeds meer zin heb om soep te eten. De Surinaamse keuken kent veel verschillende soepen, waarvan ik deze maand de Chinese tayersoep maak. De Chinese tayer zit tussen een knol en een aardappel in en heeft een zoetige aardachtige smaak. 

 

Benodigheden:

  • 2 liter water
  • 2 kipbouillionblokjes
  • 750 gram kipkluifjes
  • 1 grote tomaat
  • 1 grote uit
  • 8 middelgrote Chinese tayers
  • 500 gram zoutvlees (gepekeld rundvlees)
  • 3 laurierbladeren
  • 6 pimentballen (lontái)
  • Zwarte peper (naar smaak)
  • 2 blikjes kokosmelk (optioneel)
  1. Kook het zoutvlees uit en laat uitlekken, snijd in blokjes

 

2. Bak de kipkluifjes gaar in een beetje olie en voeg de blokjes zoutvlees toe. 

3. Snijd de tomaat en ui  en voeg toe aan het vlees. Blus af met het water en voeg de boullionblokjes, de laurier en de pimentballen toe. 

4. Laat een half uur sudderen.

5. Schil de tayers en maak partjes van vier. Voeg ze toe aan de soep en laat een kwartier sudderen. Voeg zwarte peper toe. Voeg nu eventueel de kokosmelk toe. 

6. Serveer met rijst.

Be the first to comment

Laat een bericht achter