Daten is weten…

Aaaargh! Ik weet het even niet meer. En het is heus niet zo dat ik nu nu een beslissing moet nemen, maar toch. Als ik om me heen kijk zie ik kids, heel veel kids. Kleintjes die een babbeltje met je komen maken, naar je zwaaien of met hun besmeurde smoeltjes hun melktandjes laten zien. Het is geen babymagneet, nee zeker niet. Het is eerder de kosmos die me heel even komt checken: hoe ver ben je Djoebs?

Nou, heel eerlijk gezegd nog niet daar. Ik ben tante van 6 (!) kinderen en hoewel ik niet altijd de tanterol glorieus vervul moet ik wel lachen als ze me vragen naar hun toekomstige neefjes en nichtjes. Mijn nichtje verzekerde me laatst dat het helemaal niet erg was dat ik geen kids heb, haar juf was 50 en had er ook geen… (smiley met brede, geveinsde glimlach).

Maar eerst even een stapje terug. Voordat ik überhaupt zo ver ben om de vraag van kinderen, de ja of de nee, voor mezelf wil beantwoorden, zijn er nog wat ingrediënten nodig voor het kinderrecept. Sowieso dat andere chromosoom, enne ow ja..ook handig als je dan een relatie hebt. Aaaargh! Zei ik al dat ik even niet meer weet?

Wat ik dan niet weet? Nou om eerlijk te zijn, of ik op dit moment wel een relatie wil. Onder het mum van daten is weten trok ik een jaar uit om te daten…en dan bedoel ik heel bewust te daten. Klinkt gek he? Je ontmoet toch gewoon iemand en danneuh…krijg je een relatie of niet?

Euh…worpzone naar 2017 graag dan. Nee, zo heb ik aan de lijve ondervonden, zo werkt het dus even niet. Ik vergat namelijk voor het gemak even dat ik een stukje ouder ben geworden. Ik vergat zelfs te tellen. Ik bedoel na een relatie van zes jaar en van drie en daarnaast nog eens drie jaar vrijgezel te zijn tikt dat klokje wel even door. En dat betekent dus ook logischerwijs dat de gegadigden uit de dating-jungle ook al weer een paar jaartjes ouder zijn, kinderen hebben. Yup, ook kinderen hebben. 

Komen we toch weer op dat onderwerp kinderen uit. Een moeder van de kinderen. Een al dan niet goede verstandhouding met de moeder. Tijd die wordt verdeeld tussen jou en de kids. En de mannen hebben nu ook meer bagage. Als in “Ik ben gekwetst” wat in mannentaal wordt geformuleerd als “Jij bent als elke andere vrouw”. Wat dat dan ook moge betekenen.

Maar toch kom je zo nu eens iemand tegen die er hetzelfde in staat als jij. Die nog even niet zo’n zware stempel wil drukken als “Wij hebben een relatie”, “Wij gaan trouwen” of “Wij zijn zwanger”. Die ook wel weet dat ik ooit wel weer een roep van de kosmos krijg over dat kinderwekkertje, maar die zich voor nu even wil richten op een etentje (gemaakt door moi, en soms vreselijk verpest en te zout), een dag in het museum of gewoon bankhangen en Netflixen.

Weet je wat ik doe? Ik druk gewoon nog even op die snoozeknop van die kinderwekker. Een knalroze wekker van Hello Kitty van Chinese makelij…dat dan wel weer…

 

Xxx

Jubes

 

Be the first to comment

Laat een bericht achter