Dawet: een tropisch drankje

Op dit moment zit ik in Suriname. Als ik hier ben ga ik vaak naar dé Javaanse get-together als het om eten gaat: Blauwgrond. Ik ben gek op saoto met heeeel veel sambal, die ik vervolgens afblus met een lekker zoet, roze drankje: dawet. Het recept deel ik deze maand met jullie. Het beste kun je dit drankje een dagje van te voren maken.

Ingrediënten:

– 500 ml water
– 1 blik kokosmelk ad 400 ml
– 500 ml limonadesiroop met rozensmaak (bijv. Faja Lobi)
– 2 stuks sereh (citroengras)
– (gekleurde) sagoballetjes/tapiocakorrels
– 1 eetlepel maïzena

Bereidingswijze:

1. Breng het water met de sereh aan de kook totdat het water groen kleurt en de geur van de sereh de ruimte vult. Laat het water afkoelen en plaats een nacht in de koelkast.

 


2. Kook de (gekleurde) tapiocakorrels in ruim water totdat de balletjes doorzichtig zijn geworden. De kleur verdwijnt.
3. Giet het water met de balletjes af en spoel af met koud water. Laat de massa uitlekken.


4. Voeg de kokosmelk en de limonadesiroop toe aan het afgekoelde serehwater. Goed roeren.

 


5. Neem een grote (glazen) kan en giet de balletjes in de kan.
6. Giet het roze mengsel over de korrels.
7. Voeg een eetlepel maïzena toe.


Presenteer in een leuk glas en drink met ijsklontjes !
Xxx
Jubes

2 Comments

  1. Ga ik maar eens uit proberen! Ik ga het wel serveren in een glas zodat ik ook geprikkeld kan worden door de roze kleur van de dawet ;-))

Laat een bericht achter