Dromen najagen…

Toen ik in het laatste jaar van de basisschool zat, moest ik een stukje schrijven over hoe mijn leven er over 10 jaar uit zou zien. Waar mijn klasgenootjes schreven over enorme villa’s verdiend met succesvolle zangcarrières, droomde ik over wonen in Amsterdam en eenglansrijke journalistieke carrière.

“Over 10 jaar ben ik 22 jaar, studeer ik journalistiek en woon ik samen met mij vriend en ons hondje Snoepje in Amsterdam”. Ik ben opgegroeid in Assen, de hoofdstad van Drenthe. Het was fijn om er te wonen als kind maar na de middelbare school vertrok ik al snel naar Groningen om te studeren. Het was een fantastische tijd, maar uiteindelijk vond ik ook Groningen te klein. Ik droomde er nog altijd van om in Amsterdam te wonen en anderhalf jaar geleden heb ik dan eindelijk mijn droom waargemaakt. Ik heb alleen mijn journalistieke opleiding ingeruild voor communicatiewetenschap (close enough).

Het vriendje is er ook, alleen het samenwonen met het hondje laat nog even op zich wachten. Grote steden hebben mij altijd gefascineerd, steden als Parijs, Londen en Barcelona vond ik als kind al fantastisch. Je hebt er alles wat je maar wenst en er valt eindeloos veel te ontdekken. De sfeer die er hangt, de mensen die er rondlopen, ze geven me het gevoel dat ik de hele wereld aankan.

Nu ik mijn master scriptie heb ingeleverd en de droom van mijn 12-jarige ik heb waargemaakt, is het tijd voor een nieuwe droom: New York. Deze stad lijkt mij het einde, alles is er groter en beter, tenminste als we Hollywood mogen geloven. En dat doe ik graag!

Ik wil het zelf meemaken en mezelf even net zo cool als Rachel Zane en Carrie Bradshaw voelen. Het enige nadeel aan Amsterdam is dat het bakken met geld kost om een fijn plekje te hebben. Een vette bankrekening voor tickets naar New York is er dus helaas niet.

Gelukkig kan ik mijn studentenleven bijna gedag zeggen en vind ik hopelijk een baan met een vetsalaris zodat ik volgende zomer nog naar New York kan vliegen. Allemaal zorgen voor over een paar weken, eerst nog een voldoende scoren op mijn master scriptie. In de tussentijd blijf ik natuurlijk wel lekker dromen over mijn toekomstige baan en droomreis naar New York.

Xxx

Mag

Be the first to comment

Laat een bericht achter