Er gaat niets boven…Gruun!

En authentieke woonboten...

Er gaat niets boven…Groningen! Ik ben er een keer eerder geweest, om het stadion van FC Groningen te bezoeken. Het bezoekje had verder nul komma nul, nada, nihil met voetbal te maken want ik was er om sale items van o.a. Supertrash te scoren. Echt ‘ geweest’ ben ik er dus niet, maar de mensen om me heen zijn er lyrisch over. Ik ga voor jullie op zoek naar wat leuke hotspots en must sees.

De Annastraat is dit weekend mijn ‘place de residence’. Ik heb een huisje gehuurd en ga in het gezelschap van nog een nuchtere Deventerse richting het Noorden. Bepakt met een fles wijn, driekwart fles Martini, overvolle bagagetassen (nou ja ik dan, je weet nooit waar je terecht komt toch?), goede muziek uit de stereo om mee te zingen (wees blij dat jij en je oren niet in de auto zaten) trappen we op de staart van de Twingo.

Annastraat

We arriveren vrijdagavond laat. Na een Martini en een rode wijn (of twee, of drie, of zoiets) liggen we op 1 oor. Een hotel is ook wat minder vrijheid me dunkt. Wij bepalen dit weekend zelf wat we eten, waar we eten…en ja …dit  keer ook dat we thuis blijven eten.  lekker budgetvriendelijk en aan alle dieetwensen voldaan. Ik maak mijn befaamde spaghetti a la pesto genovese jambón de la creme. Nee joh, onzin. Spaghetti met pesto, crème fraîche, rucola, tomaatjes en spekjes. Het gerecht heeft ook helemaal geen naam, want is ontstaan omdat ik op een dag wakker werd met een onwijze kater en de bovenstaande dingen de enige producten waren in mijn koelkast. Dus mocht het een gerecht een naam krijgen, dan vind ik dat het de titel katerpasta moet krijgen. 🙂

Katerpasta

Zaterdagochtend een relax ontbijtje (sojayoghurt met banaan, koffie met amandelmelk, vers juustje en een lading van mijn dagelijkse vitaminen) bespreken we wat we die dag gaan doen. Hotspots als de Martinitoren, het peerd van oom Loek en de Grote Markt (denk aan Monopoly) zijn de toeristische trekpleisters. En zoals jullie inmiddels wel weten, ga ik juist op zoek naar de niet zo toeristische hotspots.

breakfast

 

Zuiderpark

De Annastraat ligt in de wijk Oosterpoort en ongeveer op 10 minuten lopen van het centrum. Mocht je net als ik dol zijn op oude gebouwen, groene parken en woonboten, neem dan is een wandeling door het Zuiderpark. En mocht je picknickmand en een kleed mee hebben, dan zou ik je dit zeker aanraden als locatie.

Monumentale panden
Monumentale panden

 

En authentieke woonboten...
En authentieke woonboten…

 

Moustache Barbershop Groningen, A-straat 3

Normaal gesproken maak ik de citytrips met mijn hubby. Maar aangezien hij letterlijk zijn neus ophaalde toen ik zei Groningen, ben ik op zoek gegaan naar een locatie speciaal voor mannen. Ik heb het gevonden hoor: de Moustache Barbershop. Moustache Barbershop is een herenkapper gelegen in het centrum van Groningen. Studenten krijgen hier 10% korting en je kunt er heerlijk genieten van een espresso of cappuccino. Alleen al vanwege de Jack Daniel flessen, is dit  een bezoekje waard. Maar ik heb geen snor (dat ik weet), hubby wel. Wedden dat hij de volgende keer wel meegaat?

Creatief snortrimmen

moustachebar

 

De Drie gezusters, Grote Markt 36/39

Okay toegegeven…stiekem wel een toeristische trekpleister, maar ik vind het zeker de moeite waard om te noemen. In de volksmond ook wel ‘de Zusjes’: de drie Gezusters. Je vindt ze in verschillende steden in Nederland en zo ook in Groningen. Hapjes, drankjes. lunch en diner. Aangezien ik een zwak heb voor cocktails (mijn ouders hadden vroeger een custom made bar in huis),…je kunt er een cocktailworkshop volgen! Dus while in Groningen…

 

Cocktailworkshop*
Cocktailworkshop*

We sluiten het zonnige weekend af met een iced frappuchino op het terras.

smoothie en friends

 

 

En zelfs Lola  (de kat van de buren) komt ons nog even gezelschap houden.

Lola

Groningen is een leuke stad, het is er druk, het heeft zeker een stads gevoel en ik hou van de kleine grachtjes. Het heeft hippe elementen en ditto mensen (zoals deze fiat 500 met eyelashes) daar ben ik van overtuigd. Het is ook echt een studentenstad, waardoor ik er veel jonge mensen ziet. Zou ik er nog een keer naar toe gaan? Ja zeker, allereerst om hubby mee te slepen naar de Moustache Bar, ten tweede omdat ik de discotheken (wordt dit woord nog gebruikt?) onveilig wil maken en ten derde omdat ik nooit slechts 1 keer een stad bezoek. Dusse…see you next time Gruun!

 

-X-

Jubes

 

1 Comment

  1. Hahaha mien stad! Grunn (dubbel ‘n’ ipv dubbel ‘u’ ;-)) is fantastisch! Ik ben in februari verhuisd naar den haag maar ik mis de stad enorm!!! En inderdaad, het uitgaan is er fan-tas-tisch 😉

Laat een bericht achter