Find the Phunk in yourself!

Deze maand bezocht ik de creatieve geesten achter het sieradenmerk Phunky Roots. Ik reisde af naar Rotterdam, bepakt met mijn camera, blocknote, pen en mijn goede hum. En men, wat ik heb ik gelachen! Onder het genot van maïzenakoekjes van oma en een glas koude sap vroeg ik Rayna en Melany over hun merk Phunky Roots. Vrolijke armbanden, haarbandjes, bowties en oorbellen daar heb ik sowieso een zwak voor. En vrouwen die er hard voor werken om andere vrouwen te empoweren al helemaal. Ik neem jullie mee achter de coulissen van Phunky Roots.

 

Melany & Rayna van Phunky Roots
Melany & Rayna van Phunky Roots

Q: Wie zijn de gezichten achter Phunky Roots?

 A: Ik ben Rayna Panka, 28 jaar  en ik ben alleenstaande moeder van een dochtertje van 3 jaar.

(…)

A: Ik ben Melany Esajas, 28 jaar en alleenstaande moeder van een dochtertje van 1 jaar.

Q: Waarom zijn jullie begonnen met Phunky Roots?

 A (R): We zijn gestart met Phunky Roots omdat we vonden dat cultuur weinig wordt uitgedragen. Gezien wij dit wel graag doen, besloten we om onze eigen sieraden te creeren en onze roots zichtbaar te maken. Mensen zagen onze creaties en we kregen daar positieve reacties op. We dachten, hier moeten we iets mee doen! We zijn toen begonnen met een Facebookpagina.

(…)

 A (M): Ik heb de opleiding pedagogiek gedaan. Maar ik voelde steeds meer de behoefte om de grote massa los te laten, ik wilde de creatieve kant uitgaan. Ik denk dat Phunky Roots uitstraalt wie ik ben. Hoe meer kleur, hoe beter. Outside the box kun je wel zeggen.

Phunky Coronet
Phunky Coronet

Q: Afrikaanse prints, natural hair. Je ziet het sowieso steeds meer in het straatbeeld. Waar ligt dat aan denken jullie?

A: Door de maatschappij wordt je vaak in een bepaalde richting geduwd. Het schoonheidsideaal is weave en bling-bling, waar niets mis mee is. Maar schoonheid is voor ons ook het dragen van accessoires of kleding van Afrikaanse en/ of Surinaamse stoffen of prints; een reflectie van waar je vandaan komt. Het maakt naar onze mening eigenlijk niet uit waar je roots liggen, als je je maar niet laat wegkijken, je niet in een hoekje laat drukken en zelfvertrouwen uitstraalt.

DSC_0807

Q: Is er een bepaalde boodschap die jullie met deze sieraden willen uitdragen?

A: Wees jezelf, je bent mooi zoals je bent. ‘Find the Phunk in yourself’

Q: Welke type vrouw draagt de sieraden van Phunky Roots?

A: Een vrouw die durft, een vrouw die durft te zijn wie ze is…een vrouw die lacht, die fun heeft, die niet altijd serieus is. Een vrouw met zelfvertrouwen.

Phunky Woodyness
Phunky Woodyness

Q: Welke sieraden kunnen we terugvinden in de collectie van Phunky Roots?

A: Elk item is uniek, maar wij creëren ook custom made items op aanvraag. Je vindt bij ons oorbellen, bowties, diademen, hairclips en armbanden. Binnenkort gaan we aan de slag met kettingen, t-shirts en nog wat andere items voor mannen en kinderen. We houden onze producten betaalbaar en daardoor laagdrempelig. Onze prijsrange is van 3,95 euro (oorbellen) tot 25,00 euro (voor een set).

Q: En Phunky Roots…over vijf jaar?

A: Een franchisement lijkt ons geweldig. Het liefst zouden we een talentteam willen opstarten, en de prikkel willen zijn om andere mensen te helpen.

 

Een greep uit Phunky Roots collectie:

  • Phunky Woodyness €5,95

Wil jij de collectie van Phunky Roots verder bekijken? Of een sieraad laten maken voor jezelf, je vriendin of je moeder? Klik dan hier om naar de Facebookpagina te gaan en een berichtje achter te laten. Je kunt ook mailen naar phunkyroots@gmail.com.

 

3 Comments

Laat een bericht achter