I love my hair workshop…the day after

Zaterdag 12 april organiseerde Jubes in samenwerking met Curls of Nature de workshop I love my hair in Deventer. Naturalista's uit Deventer en omgeving, bijvoorbeeld Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn en Zwolle hadden de mogelijkheid om meer te leren over de opbouw en verzorging van hun krullenbol.

Yup, krullenbol I said. Ook kroeshaar is namelijk een type krul, hetzij met een hogere kruldichtheid. Krullen vereisen een ander soort behandeling dan stijl haar of haar met een slag. Dit type haar is over het algemeen wat droger door de kronkelige weg die talg en vocht moet afleggen naar de punten.

Mooney Hoepel, founder van Curls of Nature gaf een presentatie, waarbij ze ons leerde hoe je jouw haartype kunt definiëren.

Haartype uitleg

Ze legt ons uit dat haarporositeit een van de indicatoren is om te bepalen hoeveel hydratatie je haar nodig heeft. Alle bezoekers kregen daarom een thuisopdracht: het testen van je eigen haarporositeit aan de hand van een glas water. Een half uur wachten en voilá. Klinkt beter als het huiswerk wat je vroeger op school kreeg toch?

Mooney Hoepel blog

Veel mensen verwachten wonderen uit een potje. Mooney Hoepel benadrukt echter dat naast de producten die je koopt, ook inwendige verzorging nodig is om een gezonde bos krullen te krijgen. Regelmatig sporten, tenminste twee liter water per dag, deep conditioning en voeding leveren een zichtbare bijdrage aan je haar. Maar ook liefde en geduld voor je haar!

Onder het genot van amuses, gemaakt door mijn broer die kok is, babbelden we wat over de troep die er in sommige producten zit, verschillende culturen en haartypes en de wetenschap die er eigenlijk achter onze bijzondere krullen zit.

eten

Mijn vader had deze middag gezorgd voor een wontonsoep. Ondanks mijn pogingen om het recept te achterhalen, blijven een paar ingrediënten geheim. Of zoals pa het lachend zei: “Ik hoef toch niet alles prijs te geven?” Don’t worry kom ik nog wel achter…ik ben Inspector Gadget, soort van, you know.

eten 2

Nadat we op kracht waren gekomen door het soepje, had iedereen de gelegenheid om aan te geven welke huidige producten ze gebruikten en een haartypeanalyse te doen. En om te …..shoppen! Happy, happy joy, joy…this is my happy face:

Happy face

Er was een ruim aanbod aan producten: SheaMoisture, Sheado, Karen’s Body Beautiful, Cococurls, Curls, Original Moxie, Hair Rules en nog veel meer! We mochten de producten shoppen met 20% korting. Als je dan weet dat de meeste naturalista’s uit het Oosten des lands een vermogen moeten betalen aan verzendkosten, was dit een koopje.

Zelf kocht ik een pre-pootreatment (behandeling vóór het wassen van je haar) van Original Moxie en rozenpoeder van Sisay International. Als gastvrouw kreeg ik van Mooney een styling cream van Coco Curls. Cute ai? Over deze producten lees je binnenkort meer!

wat ik kreeg

Tenslotte werd er een goodiebag verloot! De gelukkige winnares was Ingrid uit Zwolle. Zij kreeg de lijn van Hair Rules.

winnares goodiebag

Het was een geslaagde dag. Bedankt iedereen! Het gezelschap was leuk, het eten was lekker en Mooney is een sfeermaker. Iemand die inspireert en waar je graag van wil leren, een warme persoonlijkheid. Houd de site in de gaten…want there will be more events to join!

Wil jij ook de producten bestellen van Curls of Nature? Klik hier om te shoppen. Daarnaast heeft Curls of Nature een eigen Facebookpagina, klik hier om op de hoogte te worden gehouden van de nieuwtjes.

See you next time loves!

-X-

Jubes

4 Comments

  1. Hej Ajoeba,
    Het was een leuke en leerzame dag, maar voor een net driejarige wel een lange zit, haha. Ik heb wel vier verschillende producten kunnen kopen en ik kan niet wachten om ze te gaan gebruiken. Nog een vraagje; weet je ook een goede kapper in deze regio?

  2. Hey Maud,

    Leuk dat je er was en Ruby hebt meegenomen. Een super lieve mooie meid heb je! Ik zou je willen doorverwijzen naar Duray’s Hairfashion in Arnhem. Deze kapster geeft naast een mooi resultaat hele goede tips om Ruby’s haar te verzorgen en stylen. Je kunt een telefonische afspraak maken: 026-445 41 83.

    -X-

    Jubes

Laat een bericht achter