In het volgende nummer..

I love natural hair! *

Wat kun je volgende maand verwachten in Jubes?

FAITH

Vergeven EN vergeten. Een van de idealen van een christen is vergevingsgezind zijn. Want zoals Jezus voor ons stierf om onze zonden te dragen, zodat wij vergeving zouden ontvangen, zo verwacht Hij dat wij anderen vergeven. Vergeven staat haaks op wat deze wereld ons leert: ‘boontje komt op zijn loontje’, ‘karma is een b*tch*’ en je krijgt wat je verdient. Maar vergeven is misschien wel het makkelijkste gedeelte, maar hoe vergeet je eigenlijk? Hoe zorg je er voor dat je er niet maar aan denkt? Ik ga op zoek naar de antwoorden in de Bijbel.

LIFESTYLE

Out and around

Er gaat niets boven…Groningen! Ik ben er een keer eerder geweest, om het stadion van FC Groningen te bezoeken. Het bezoekje had verder nul komma nul, nada, nihil met voetbal te maken want ik was er om sale items van o.a. Supertrash te scoren. Echt ‘ geweest’ ben ik er dus niet, maar de mensen om me heen zijn er lyrisch over. Ik ga voor jullie op zoek naar wat leuke hotspots en must sees.

Girl abroad

Ayida is werkzaam als Public Affairs & Communications Officer voor het grootste frisdrankbedrijf in Paramaribo: Fernandes. Ze houdt van mode en ze maakt het nog ook eens zelf. Ook volgende maand kunnen we weer een nieuwe column van Ayida verwachten.

FASHIONISTA GUIDE

Beauty and fashion

Ik blijf even bij de accessoires, want ik helemaal blij van deze merken: Phunky Roots and Nomi by Naomi. Zelf ben ik gek op kleur en printjes en deze merken hebben dat allebei. Ik spreek de oprichtsters van beide merken en zal jullie de goodies zeker niet onthouden!

Lovely hair don’t care

Vanaf volgende maand de driedelige serie: the naturalista guide

1. How to become a professional naturalista (april)

Hoe verzorg je haar nu eigenlijk? Wat zijn de stappen dan? Welke shampoo’s moet je gebruiken? Wat is in vredesnaam een deep conditioner? Wat is nu een goed merk? En wat bedoelen ze eigenlijk met ‘stretched hair’. Voor alle dames die pas geleden het besluit hebben gemaakt om ‘ natural te gaan’, lijkt me leuk om jullie een handje te helpen en wat basisprincipes te laten zien: een mini guide om jullie op weg te helpen.

2. Tutorial (mei)

Ik ga daarnaast op bezoek bij Ladybug in Schiedam. Ladybug verkoopt producten om je eigen cosmetica mee te maken. Ik maak een deep conditioner, leg uit waar het goed voor is, want ik wil jullie laten zien dat je ook zelf producten kunt maken.

3. Tools (juni)

Om de serie af te ronden ga op bezoek bij Gisele Cooper, founder van She Sells. She Sells is een webshop waar je (heel veel!) accessoires en producten kan vinden om je krullenbol te verzorgen. Uiteraard ga ik voor jullie vragen welke producten een naturalista nou eigenlijk het beste in huis kan halen.

Pssst…ik heb nog een verrassing voor jullie ladies. Dus houd de website en de Facebookpagina in de gaten loves!

WORK IT!

Zelfvertrouwen op de werkvloer. We kennen het allemaal, onzeker zijn. Soms is het een ‘bad hair day’ of een presentatie die beter had kunnen gaan. Het hoeft niet structureel te zijn, maar voor sommige mensen is het dat wel. Volgende maand leer je hoe je aan de hand van drie tools hoe je, stap voor stap, meer zelfvertrouwen kunt krijgen op de werkvloer. De eerste tool is in maart besproken ; mind mapping. in april wordt de tweede tool uitgelicht.

HAUTE CUISINE

Pom! Dit Surinaamse bijgerecht is van Joodse oorsprong. Ik ga stage lopen bij mijn vader om zijn signature dish te leren maken (nu al zin in…vooral het gedeelte dat ik mag proeven).

See you next month!

 

-X-

Jubes

 

Be the first to comment

Laat een bericht achter