In het volgende nummer..

Wat kun je volgende maand verwachten in Jubes?

 

FAITH

Depressie. Depressie is  een taboeonderwerp in Nederland. Iemand die depressief is wordt vaak afgeschilderd als zielig, mistroostig en iemand om op afstand te houden. Maar wat is een depressie eigenlijk? En wat zegt de Bijbel daar eigenlijk over?

LIFESTYLE

Out and around

Antwerpen! In januari schijnt er heel veel sale, sale te zijn in deze diamantenstad. Hoewel ik heb gehoord dat ik het niet mag verwarren met de uitverkoop. De zogenaamde Antwerpse ‘wintersolden’ is namelijk strikt gebonden aan wettelijke bepalingen. Maar aangezien ik geruchten heb gehoord over kortingen die oplopen tot 70% vind ik het wel de moeite waard om in ieder geval een kijkje te nemen. O, o, portemonee…

Girl abroad

Ayida, onze girl abroad!
Ayida, onze girl abroad!

 

Ayida is werkzaam als Public Affairs & Communications Officer voor het grootste frisdrankbedrijf in Paramaribo: Fernandes. Ze houdt van mode en ze maakt het nog ook eens zelf. Ook volgende maand kunnen we weer een nieuwe column van Ayida verwachten!

FASHIONISTA GUIDE

Beauty and fashion

Lentemodetrends. Nee, de winter is nog niet voorbij maar de winkels hangen al vol met de kleren voor het komende seizoen. Wat kunnen we verwachten voor het komende seizoen? Wat zijn items om in je kledingkast te houden en welke kunnen op de stapel ‘Overweeg weg te geven’?

Lovely hair don’t care

Sisay
Productreview van Sisay International. Sisay heeft de filosofie dat gezond en mooi haar begint van binnenuit. Het aanbieden van gezonde voeding en de verzorging van de hoofdhuid staan dan ook hoog in het vaandel. Volgende maand test ik de productenlijn op mijn eigen ‘transitioning’ hair .

WORK IT!

Pesten op de werkvloer. Als je het woord pesten hoort, denk je vaak aan kleine kinderen op een schoolplein. Of aan middelbare scholieren die bijna bezwijken onder de druk van een veel te grote tas. Die al dan niet wordt bekogeld met voedsel door andere leerlingen. Pesten gebeurt echter ook op de werkvloer. Dagelijks wordt zo’n 16% van de werknemers geïntimideerd of gepest door collega’s (bron: CBS). En niet alleen door collega’s, maar ook door leidinggevenden. Waarom horen we daar eigenlijk zo weinig over? En bij wie kun je eigenlijk terecht als een stomme plagerij steeds meer de vorm krijgt van uitsluiting?

HAUTE CUISINE

Surinaamse zuurkool met rijst. Bij de Hollandse winters horen stoofpotjes, stamppotjes en soep. Een van de traditionele ‘potjes’ is zuurkoolstamppot. Jus, kuiltje , rookworst, je kent het wel. Ik ben gek op zuurkool…maar dan me t rijst…en kip. Als kind weet ik nog dat ik van school naar huis fietste en al op de galerij de zuurkool van mams rook. En dan gaf ik nog even extra slinger aan de trappers. Volgende maand het recept van ‘ons mams’.

See you next month!

Xxx Jubes

 

Be the first to comment

Laat een bericht achter