Man of God

Ik ben nu ongeveer een jaar aan het daten. Wat is er veel veranderd in liefdesland! Ja… je date nu eerst. En dat proces kan wel tot een jaar duren. Wat er gebeurd is met elkaar leuk vinden en er voor gaan weet ik niet precies.

Wat ik wel weet, is dat ik kritischer ben geworden. Ik wijt het zelf aan mijn leeftijd. Hoe ouder je wordt, hoe meer je je beseft wat je nu eigenlijk echt wil. Welke man bij je past en welke man eigenlijk totaal niet.

Je bent in staat je ‘prijs’ te verhogen, als het gaat om wat je waard bent. Geen poespas, geen kinderachtig gedoe. Zeg gewoon wat je bedoeld en ik doe ditto.

Ik ben heel wat mannen tegengekomen in mijn leven. En ik kijk naar ze, observeer ze. Niet zozeer uit liefdesoverwegingen hoor, maar ik vind de man toch een interessant wezen.

Zijn karakter staat soms zo haaks op ‘het’ vrouwelijke karakter. En daar ben ik altijd nieuwsgierig naar…karakter..en dan met name dat van de christelijke man.

Een christelijke man is, naar mijn idee, toch een ander slag man dan een niet-gelovige man. Ik denk dat hij op de een of andere manier meer respect heeft voor de vrouw. Heeft als einddoel het huwelijk, zoals ook staat beschreven in de Bijbel.

Soms kom ik een man tegen met een zachtaardig karakter, heel lief. En bij navraag bleek hij dan christen te zijn. Mijn reactie…”Ik wist dat er iets met je was!”

Ik vind ook dat de niet-gelovige man veel kan leren van de christelijke. De hele discussie over King-Queen die nu gaande is in de black community doet me erg denken aan de christelijke gang.

God die de mens een territorium gaf om te bewerken….samen. Ik denk automatisch aan Koning David en Salamon. Hun liefde voor de vrouw is zo opmerkelijk, zelfs in hun ongehoorzaamheid aan God.

David was niet gelijk geestelijk volwassen. Hij werd gevormd door God door zijn leven heen. En zo kijk ik er steeds meer naar. Hij mag groeien. Samen de Bijbel lezen…#relationshipgoals. God is working on your soul dear.

 

Xxx

Jubes

 

 

Be the first to comment

Laat een bericht achter