My natural hair journey…

Ik was het zat. De geur van chemicaliën, mijn haar dat ik langzaam zag worden aangevreten door alle chemische behandeling. Ik was het zat om te denken dat mijn haar alleen lang kon zijn met een behandeling. Ruim tien jaar geleden had ik de stap al gemaakt, maar met een andere intentie. Mijn haar was iets te kort geknipt en ik koos voor een weave. Na jaren was mijn haar gegroeid tot op het midden van mijn rug. Helaas heb ik geen foto’s van die periode.

 

Maar ik begon opnieuw met een behandelingen. En na weet het lot van droog en gebroken haar te ondergaan, besloot ik dit keer wel echt te stoppen met chemische behandeling. Dit keer voor altijd. Ik liet me haar een paar maandjes uitgroeien en knipte vervolgens alle chemisch bewerkte plukjes eruit.

 

22 februari 2014 begon ik met een TWA (teeny weeny afro) en ik was blij. ik wist dat mijn reis zojuist was gestart. Ik gebruikte een tijdje alleen gel, waarna ik over ging op protective hairstyling (vlechten, crochet braids en uiteindelijk een weave).

 

30 september 2016. Het resultaat van mijn protective haistyling mocht er zijn. Mijn haar kwam net tot over mijn schouders. Mijn haar was dik, langer en gezonder. 

 

6 augustus 2017.  Washing day. Mijn haar groeit nog steeds goed. De bovenstaande behandeling is er een met een steampod. Aan de linkerkant mijn onbehandelde haar: the shrinkage is real. Maar eerlijk gezegd geloof ik dat ik nu pas echt begin met de reis. Ik ben er nog niet maar mijn main goal is gezond haar. En die lengte? Dat gaat dan vanzelf.

 

Wil je meer foto’s zien van de periode dat ik net begon. Klik hier. 

 

Xxx

Jubes

1 Comment

Laat een bericht achter