Natural Hair Beauty Suriname

In het volgende issue van Jubes stel ik een model en een professional de vraag, 'is het dragen voor kroes en krullend haar (natural hair) nu een trend of een revolutie?' In Nederland is een ware golf aan vrouwen die bewust kiezen voor kroes- en krullend haar. Niet alleen in Nederland blijven potjes relaxer, curlykits en stijltangen vaker liggen, ook aan de andere kant van de oceaan kiezen vrouwen bewust voor natural hair: in Suriname.

Mariëtte Zomer van Natural Hair Beauty Suriname
Mariëtte Zomer van Natural Hair Beauty Suriname

Mariette Zomer is 26 jaar. Ze startte een Facebookpagina over natural hair waarin ze tips en tricks geeft over de verzorging van kroeshaar. Niet omdat ze alles weet over kroeshaar, maar omdat ze mensen wil motiveren om hun haar in natuurlijke staat te dragen, wil inspireren. Geregeld komen er foto’s en verhalen voorbij van de big chops, haarstijlen en hairjourneys van Surinaamse ladies.

Santoucha Slijngard vanades Hair and Body Crack
Santoucha Slijngard vanades Hair and Body Crack

Samen met vriendin Santoucha Slijngard kwam ze op het idee om deze page te starten. Santoucha verkoopt daarnaast sheabutter (karitéboter) en deelt op haar Facebookpagina ook tips en tricks.

NHS

Er is helaas (nog) geen website, maar de Facebookpages zijn zeker de moeite waard om een dagelijkse dosis van inspiratie op te doen. Voor de pagina van Natural Hair Beauty klik hier. Voor Santoucha’s page Sades Hair and Body Crack klik je hier.

Leuk om te zien dat zoveel vrouwen bezig zijn met natural hair over de wereld! #vindikleuk

-X-
Jubes

1 Comment

  1. ‘is het dragen voor kroes en krullend haar (natural hair) nu een trend of een revolutie?’……IK HOOP DAT HET EEN REVOLUTIE IS…
    Ik vind dat het dragen van je natuurlijke coupe, zo een krachtige uitstraling geeft. Stel je voor dat alle kroesharigen hun haren gaan ontkroezen of bewerken? Dan denk ik dat onze jonge kroesharige kindjes op den duur gaan denken dat er iets mis is met hun uiterlijk.
    Ik ben van mening dat deze trend of revolutie, een goede stap zet richting het behoud en de waardering van wie ‘WE’ zijn. I applaud this!

1 Trackback / Pingback

  1. Van de redactie… | JUBES

Laat een bericht achter