Natural Hair Club NL

Kennen jullie The Natural Hair Club NL (NHC) al? Nee? The Natural Hair Club NL (NHC) is DE Facebookgroep voor naturals in Nederland. Door middel van de Facebookpage, bijeenkomsten over natural hair en evenementen stelt de NHC het positief zelfbeeld van vrouwen en mannen centraal.

De page is het platform om informatie te delen en vragen te stellen waarop de leden met hun eigen kennis en ervaringen reageren; er is altijd wel iemand die het al eerder heeft meegemaakt! Verder kunnen de leden hun ei kwijt; een goede ventingsessie komt dan ook regelmatig voor. Gelukkig is daar de community die altijd een positieve vibe verspreidt; de leden steunen en supporten elkaar!

nhc locked en loose

Een impressie van een event georganiseerd door NHC is te vinden op de page in het fotoalbum ‘Locked & Loose’. Inmiddels zijn er ook meerdere meet-ups geweest. The Natural Hair Club NL (NHC) is een concept bedacht door Samantha Ebecilio en Sharon Lang. Ze zijn twee jonge enthousiaste dames die door middel van natural hair bijeenkomsten en evenementen het positief zelfbeeld van vrouwen en mannen centraal stellen.

dbdj
Het idee is ontstaan toen Samantha in februari 2010 de keuze maakte om natural te gaan. Sharon was op dat moment al bezig was met haar dreadlocks journey. Er was veel informatie te vinden op het net. Maar die informatie was vooral op Amerikaanse of Britse websites terug te vinden. Samantha en Sharon wilden graag een Nederlands platform waar zij hun verhalen konden delen, foto’s konden zien en andere naturals konden ontmoeten. Niet veel later is Claire Edwards als mede-organisator bij de groep gekomen. Met z’n drieën doen zij hun best de Facebook page te beheren en om de zoveel tijd een event te organiseren.

nhc locked en loose 3

Ben je zelf Natural, bijvoorbeeld met een mooie bos krullen, een funky afro, dreadlocks of wat dan ook, join the group! Ben je in de transitioning fase van relaxed naar natural? Join the group! Heb je nog niet de stap hebt durven maken naar natural hair? Maar wil je er meer over weten? Ook dan ben je zeker welkom lid te worden. Klik hier om de page te bezoeken en lid te worden!

The Natural Hair Community literally keeps on growing and growing! Stay tuned for the upcoming events! Op 27 september 2014 vindt het volgende evenement plaats, houd de page in de gaten voor meer informatie.

Zelf heb ik veel geleerd van deze page en dat doe ik nog steeds, het is empowering om zoveel mensen te ontmoeten die de overgang maken naar natural hair en hun natural hair met trots dragen. See you at The Natural Hair Club!

-X-
Jubes

Be the first to comment

Laat een bericht achter