Natural hair, don’t care…

Als je een beetje doorklikt kun je mee op de reis die mijn natural hair journey heet. In 2014 besloot ik voorgoed geen gebruik meer te maken van chemicaliën om mijn krulpatroon te vervormen. Ik heb tot de dag van vandaag geen spijt van deze beslissing. 

In het begin van mijn reis sleet ik mijn dagen met het bekijken van YT-filmpjes…en ik werd ook erg ongeduldig….ik kon niet wachten tot mijn haar weer een paar cm was gegroeid. Ondanks de leuke natural hairstyles besloot ik het op de ouderwetse manier aan te pakken. Wie zegt dat succes in het verleden geen garanties bieden voor de toekomst?

Dat zal ik even uitleggen. Met ouderwets bedoel ik de manier waarop ik het eerder heb gedaan. Rond 2010 was ik al gestopt met chemicaliën en besloot ik te weaven. Na een aantal jaren weaven en haar tot op het midden van mijn rug (ik was nooit bezig met foto’s heb alleen ooggetuigen) besloot ik weer te beginnen met chemicaliën. Dom, na ongeveer een jaar brak mijn haar af.

2014 was wat definitiever. Die fout ging ik natuurlijk nooit meer doen. Dus weer weaven, lekker ouderwets. En mijn haar komt nu tot over mijn schouders (ben blij dat ik het nu wel bijhoudt met foto’s.). Beschouw ik mezelf daarmee als naturalista? Mwah. Ik geef het zelf geen naam, wat ik wel weet is dat de meeste mensen me niet zo beschouwen. Weaven is toch zo’n beetje een doodzonde in the natural hair world. Ik lach er om…ik had ook millitant kunnen zijn in 2010. Maar hey, toen was natural hair niet ‘hip’.

Het leuke van deze natural hair movement vind ik wel, het gaat te hele wereld rond! In Mexico en Brazilië houden vrouwen zich bijvoorbeeld ook bezig met hoe ze hun eigen haar kunnen verzorgen. Hoe gaaf?

Vaak gaat het niet alleen gepaard met haar, maar ook met de Afrikaanse cultuur, vanwaar men zegt dat het onze gedeelde noemer is. Dans, eten en religie ze passeren allemaal de revue.

 

 

In Brazilië ging het bijvoorbeeld ook gepaard met demonstraties en gingen mensen de straat op om hun identiteit uit te dragen. Er is veel gaande omtrent de natura hair movement! Maar, zoals met veel dingen gaat dit naar mijn inziens gepaard met het grotere geheel: de ontwikkeling van de zwarte identiteit.

 

Wat vind jij?

 

Xxx

Jubes

https://www.youtube.com/watch?v=rb6XTKPPP88

Be the first to comment

Laat een bericht achter