Pindasoep

We blijven met de wintermaanden nog even in de categorie soepen. Deze maand leer ik je hoe van een pot pindakaas tot een heerlijke Surinaamse pindasoep komt. 

Je hebt nodig:

2 teentjes knoflook
1 ui
1500 ml water
2 groentebouillon tabletten
1 pot pindakaas met stukjes noot. 
Paar takjes verse selderij, fijngehakt
500 gram kipkluifjes
350 gram zoutvlees
  1. Kook het zoutvlees uit en laat uitlekken, snijd in blokjes

 

2. Bak de kipkluifjes gaar in een beetje olie en voeg de blokjes zoutvlees toe. 

3. Snijd de tomaat en ui  en voeg toe aan het vlees. Blus af met het water en voeg de boullionblokjes, de laurier en de pimentballen toe. 

4. Laat een half uur sudderen.

5. Voeg nu stelselmatig eetlepels pindakaas toe. Ga door tot er een wat dikkere massa ontstaat.

6. Voeg eventueel de laatste 10 minuten een madame jeanette toe. Serveer de soep met rijst  en garneer met selderij. 
 

1 Comment

Laat een bericht achter