Should know better…

Een vriend en ik zijn beiden christelijk opgevoed. Dat wil zeggen, we waren verplicht om elke zondagochtend verplicht naar de kerkdienst te gaan. Met name onze moeders zijn overwegend christen. Het is voor hen geen riedeltje, maar echt een lifestyle. Ze bidden voor werkelijk alles en over alles. 

In mijn latere jaren ging ik ook naar de kerk, nu niet meer verplicht. Ik hield dat vaak weken, maanden en jaren vol. Ik weet nu inmiddels dat ik niet snel meer de deuren van een kerk zal binnenstappen. Overigens betekent dit niet dat ik geen christen meer ben. Nee, het betekent zelfs niet dat ik nooit meer een christelijke conferentie zal bezoeken.

Voor mij is het dat ik enorm ben geschrokken van wat men doet en zegt onder het mum van ‘ik ga naar de kerk’. Vooroordelen, geroddel , scheve ogen…eigenlijk alles wat je buiten de kerk aantreft. Daarnaast miste ik ook een juiste leraar in de groei van jongere naar volwassene. Het deed me sterk denken aan een cult, waarbij je je maar beter zou moeten gedragen zoals voorgedragen, anders hoor je er duidelijk niet bij.

Als je jong bent is dat nou juist zo belangrijk…er bij horen. als volwassene is het juist zo belangrijk om goede handvaten te hebben. 

Maar ik ben er niet slecht afgekomen al zeg ik het zelf. Ik praat nog steeds veel met vrienden en familie over het geloof. In die zin verzuim ik mijn bijeenkomsten niet. Maar ik moet zeggen…vaak hoor ik wel die stem van mijn moeder en van een oude vriendin die me er op wijzen hoe belangrijk het is om aansluiting te zoeken bij een kerk.

Hey, wie weet lees ik dit over een jaar terug en heb ik die aansluiting inmiddels gevonden. Ik denk dat het sowieso belangrijk is om je thuis te voelen in een gemeente of kerk. En op dit moment heb ik dat gevoel niet in de stad waar ik woon.

Hoe ik het dan wel doe? Ik houd mijn band met God warm, ik lees Bijbelteksten en ik bid. Voor mij is dat het allerbelangrijkste, en voor mij staat het hoger in het vaandel dan het gebouw waar diensten worden gehouden.

Voor mij is God liefde. Hij alleen weet de diepten van mijn hart en Hij alleen kan me echt leiden op het pad dat leven heet.

Hoe ga jij om met je geloof?

Xxx

Jubes

 

1 Comment

  1. Herkenbare aspecten!
    Het internet heeft de wereld ook klein gemaakt en brengt de verschillende kerken zowat in je huiskamer. Dat maakt dat je ook een keus hebt aan bijbel onderwijzers!

Laat een bericht achter