Sisay International: product review

Sisay International

Sisay heeft de filosofie dat gezond en mooi haar begint van binnenuit. Het aanbieden van gezonde voeding en de verzorging van de hoofdhuid staan hoog in het vaandel. Sisay International heeft bijvoorbeeld Healthy Hairshakes en MSM om de haargroei te bevorderen. Daarnaast bieden ze ook hoofdhuid en lichaamsscans aan, allemaal bedoeld om de haarconditie te bepalen. In de producten van Sisay vind je dan ook geen kunstmatige ingrediënten terug als parabenen, sulfaten of siliconen. Ik test de producten op mijn ‘transitioning’ haar.

Ik test de FLAX-collectie van Sisay, die bestaat uit:

  • De FLAX creamy shampoo (16,95 euro, 200 ml)
  • De FLAX conditioner (17,95, 300 ml)
  • De FLAX moisturizer /leave-in conditioner (17,95, 300 ml)

Een van de hoofdbestanddelen is lijnzaad. Lijnzaad zorgt voor glans en elasticiteit in je haar en is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Daarnaast test ik een paar nog niet verschenen producten.

De butter/pommade (verwacht mei)

De custard/gel (verwacht mei)

Ik test de producten op drie onderdelen. Het eerste onderdeel is effectiviteit. Met andere woorden, doet het product wat het belooft? Het tweede onderdeel is consistentie. Een shampoo behoort wat dikker te zijn, een gel wat dunner maar wel compact, een boter is olieachtig etc. Het derde en laatste onderdeel is de geur. De producten moeten geen overheersende geur hebben. Als ze wel geparfumeerd zijn, dan lichtjes en de geur moet bijvoorbeeld niet boven mijn eau de toilette uit komen. Elk van deze elementen geef ik een rating met behulp van een kleur ster: Het aantal sterren geeft de score aan: 5 sterren is zeer goed, 4 goed, 3 matig, 2 slecht en 1 ster is zeer slecht.

Effectiviteit: 

5_sterren_goud

 

Consistentie :

5_sterren_blauw

 

Geur:

5_sterren_groen

 


 

De flax moisturizing shampoo

 

 

Before
Gewassen haar (zonder product)

Ik begin met ‘gewassen’ haar zonder product. Ik heb geen richtlijnen bij de proefmonsters gekregen dus ik gebruik mijn ‘oer- Hollandse’ boer’nverstand 😆 . De shampoo breng ik aan op mijn hoofdhuid. Ik masseer mijn hoofdhuid en smeer het uit met een neerwaarste beweging. Ik laat het twee minuten zitten en spoel het dan uit.

Na FLAX creamy shampoo
Na FLAX creamy shampoo

Oordeel: deze shampoo ruikt echt lekker. Het doet me denken aan een vrucht uit Suriname. Mijn moeder en ik hebben er om en om aan geroken om proberen te achterhalen welke vrucht. Ik denk awarra. Maar mijn moeder (die verslaafd is aan awarra) haalt dat er niet uit. Ook mijn vader heb ik aan de geurtest onderworpen. Hij gokt perzik. We zijn er niet uitgekomen. Ik merk dat je er heel weinig van nodig hebt om je haar goed schoon te maken. De shampoo is iets minder vast dan een gel, wat het makkelijk maakt om de shampoo te doseren. Ik merk dat het mijn krulpatroon iets losser maakt en dat betekent straks minder knopen.

Effectiviteit:

4_sterren_goud

 

Consistentie

5_sterren_blauw

 

Geur

4_sterren_groen

 


 

De FLAX  conditioner

 

 

Na FLAX conditioner
Na FLAX conditioner

De conditioner breng ik aan nadat ik de shampoo heb uitgespoeld. Ik concentreer me hier niet op mijn hoofdhuid, maar op de haarstreng en met name mijn haarpunten die chemisch behandeld zijn. Ik laat de conditioner twee minuten zitten en spoel het geheel uit.

Oordeel: Mijn haar wordt heel zacht, donsachtig. De geur is kokosachtig en ik ruik zoete amandelolie. ik heb de indruk dat er ook echt kleine stukjes kokos inzitten. Maar de geur is niet overheersend en de ‘stukjes’ lossen op.

 

Effectiviteit:

5_sterren_goud

 

Consistentie

4_sterren_blauw

 

Geur

5_sterren_groen

 


 

De FLAX moisturizer (leave-in conditioner)

 

top_jubes_goud

Nadat mijn haar handdoekdroog is pas ik de LOC- methode toe. Ik begin met kokosolie om het water van de wasbeurt in te sluiten. Met mijn vingertoppen breng ik de leave-in aan op elke haarstreng. Ik maak daarbij neerwaartse bewegingen zodat mijn punten evenveel meekrijgen als het haar aan de bovenkant. Ik doe mijn haar vervolgens in een vlecht. Die vlecht maak ik  de volgende ochtend weer los .

Na FLAX moisturizer

 

Oordeel: Dag perfecte krul! Ik denk dat ik een nieuwe favoriet heb gevonden. Ik zie mijn haarstructuur letterlijk veranderen in een krul. Normaal gesproken krijg ik dat effect alleen als ik mijn haar een tijd lang in vlechten heb gehad. Mijn haar heeft een glans. Ik ruik zoete amandelolie, die me weer aan Suriname doet denken. De lijnzaad in de moisturizer heeft een gelachtig effect, maar het wordt niet hard. Dikke, vette, tien....plus!

 

Effectiviteit:

5_sterren_goud

 

Consistentie

5_sterren_blauw

 

Geur

5_sterren_groen

 


 

De butter/pomade

 

Ik denk dat deze butter is gemaakt van sheabutter (karitéboter), als ik het eruit haal is het redelijk vast. Maar als de boter in aanraking komt met je handen, dan wordt het olieachtig. Omdat ik echt wil weten wat dit product voor me doet, breng ik het aan na het wassen als sealer:

Na butter

 

Oordeel:de boter heeft een grappige kleur, het gele uiterlijk steekt af met de andere producten. Aangebracht op mijn haar geeft het extra glans. Enige minpuntje, ik vind de geur niet lekker, het ruikt echt naar boter. Kan persoonlijk zijn, maar ik mis een mild geurtje: vanille, lavendel of de zoete amandelolie van de andere producten. Het geeft mijn haar wel een hele mooie kruldefinitie!

Effectiviteit:

5_sterren_goud

Consistentie:

5_sterren_blauw

Geur:

4_sterren_groen


 

De custard/gel

 

Nadat ik mijn haar heb gewassen en de conditioner heb aangebracht en uitgespoeld breng ik aan een kant de custard aan. Ik zie ook hier dat mijn krulpatroon losser wordt.

 

Custard/gel aangebracht
Custard/gel aangebracht

Oordeel: de gel is jammer genoeg wat waterig. Ik heb het gevoel dat ik hiermee best veel van het product verspil. De gel zou eigenlijk net iets dikker moeten zijn dan de shampoo. De geur is lekker fris.

Effectiviteit:

3_sterren_goud

 Consistentie:

1_ster_blauw

 Geur:

5_sterren_groen

 

Eindoordeel:

Ik ben echt weg van de shampoo, de conditioner en de leave-in. Het zijn zeker producten die ik zou opnemen in mijn hair regimen. Voor de butter geldt dat het zeker goed werkt, ik ben met name weg van de glans die het me haar geeft. De geur vind ik zelf wat minder, maar dat kan persoonlijk zijn.  Als de gel iets dikker zou zijn, zou ik hem vaker kopen. Maar wie weet, de producten zijn nog niet verschenen. Ik merk dat deze FLAX lijn als hoofddoel heeft om vocht toe te voegen aan het haar. Een bijkomend voordeel is dat de lijnzaad mijn krulpatroon losser maakt. Ik ben benieuwd wat voor effect het haar zou hebben als ik een twist-out zou dragen. Mijn haar wordt deze producten zacht en kambaar. Ik heb de before en afterfoto’s naast elkaar gezet:

Before & After

 

O ja trouwens, zag je die dunne draden in mijn haar op de foto’s? Dat is de consequentie van het chemisch behandelen van mijn haar. Tijd om die weg te knippen!  Transitiontime is ova! Maar daar over meer in een ander isuue.

Be the first to comment

Laat een bericht achter