Solliciteren kun je leren…

Het is niet altijd even leuk….solliciteren. Uit een pool van kandidaten moet je er voor zorgen dat jij het beste uit de verf komt. Je moet je c.v. oppoetsen, netjes voor de dag verschijnen en dan maar duimen dat jij het wordt. Toch? Niet helemaal. Veel aspecten van de sollicitatieprocedure heb je zelf in de hand. Drie tips om beter voor de dag te verschijnen bij je potentieel nieuwe werkgever. 

 

  1. Lachen naar het vogeltje

Een c.v. is eigenlijk maar een stuk papier. De laatste jaren zijn recruiters niet alleen bezig om een stapel c.v.’s door te akkeren en te verdelen in stapeltje links en stapeltje rechts. Een recruiter is tegenwoordig erg gefixeerd op persoonlijkheid. Een c.v. die voorzien is van een pasfoto springt er altijd uit. Ook een LinkedIn profiel die voorzien is van jou in actie, bijvoorbeeld jij die wat aan het uitleggen bent aan de hand van een bord, knalt er uit.

 

2. De leren map

Het staat chique om jezelf aan te leren om binnen te wandelen met een leren map op gesprek. Het geeft instant een zakelijke impressie en degene aan de andere kant van de tafel wordt er nieuwsgierig van. 

 

3. Teken het uit

In die leren map is het handig om een uitgetekend verhaal te hebben. Yup je hoort het goed. Niets schetst de verbazing meer dan dat jij een proces of schema hebt uitgetekend die van directe invloed is op of direct verband heeft met je nieuwe job.

 

 

 

 

Xxx Jubes

1 Comment

Laat een bericht achter