Summer in the city…

In mijn vorige blog heb ik jullie al verteld over mijn liefde voor grote steden. Er is één moment in het jaar dat steden mijn hart een stukje harder laten kloppen. En dat is tijdens de zomer. Lekker door de stad fietsen met het zonnetje op mijn gezicht, of ’s avonds nog even een ijsje halen maken mij heel gelukkig.

Tijdens de zomer zijn er zoveel dingen te doen, en er zijn al helemaal oneindig veel festivals in en rondom Amsterdam. Zo ging ik afgelopen weekend naar Vunzige Deuntjes Festival in het Diemerbos. Wat het helemaal leuk maakte was dat ik het festival samen met mijn vriend cadeau had gegeven aan mijn nichtje voor haar 18e verjaardag. Voor haar was het haar eerste ‘echte’ festival. We hadden de hele week al geappt over welke outfit we aan zouden doen, maar aangezien het weerbericht elke dag veranderde, veranderde onze kledingkeuze ook steeds mee. 

De dag begon goed, het was bewolkt, maar het was in ieder geval droog. We stonden al lekker te dansen met Ronnie Flex op de achtergrond toen de zon doorbrak. Ondertussen deed ik een schietgebedje in de hoop dat het weer zo zou blijven. Je voelt het al aankomen, de zon bleef niet lang bij ons. Het begon met lichte regen en gelukkig had de organisatie zich goed voorbereid dus er was genoeg ruimte om overdekt te dansen. Na een tijdje kregen we trek en besloten we toch maar onze poncho’s op te halen om de regen te trotseren. Onze zorgvuldige uitgezochte outfits verdwenen daardoor helaas wel onder een blauwe vuilniszak.

Na het eten was het terrein veranderd in één grote modderpoel, dus toen onze poncho’s de hoeveelheid regen niet meer aankonden was het tijd om naar huis te gaan. Ik heb nog nooit zoveel mensen het Nederlandse weer horen vervloeken in de busrit terug naar huis. Ik heb zelf ook nog wel een paar keer geroepen dat ik wil verhuizen naar een land met betere zomers. Dit is toch geen zomer?! Desondanks het slechte weer, moet ik toegeven dat ik een topdag gehad met twee van mijn lievelingsmensen. En het liefste van de dag was dat mijn nichtje zei: “Het was misschien slecht weer, maar ik heb wel een super leuke dag gehad”. Deze opmerking maakte mijn verzopen Dr. Martens en uitgelopen mascara wel weer goed. Ik zal voor Lowlands toch echt waterproof mascara aan moeten schaffen. In mijn volgende blog hoop ik jullie alles te kunnen vertellen over dit festival, ik bereid me voor op hilarische kampeer-fails en een fantastisch optreden van Solange Knowles. Can’t wait!

1 Comment

Laat een bericht achter