Suriname,o, suriname (2)…

Het ligt noordelijk op het Zuid- Amerikaanse continent. Je bent er in ongeveer negen uur vliegen: Suriname. Ik ben in 1984 geboren in Suriname en kwam als jong meisje van twee jaar naar Nederland. Zelf heb ik er nog veel familie wonen, maar ook voor toeristen is Suriname een land dat je in elk geval één keer in je leven gezien moet hebben. Vier eethotspots die je zeker even bezocht moet hebben. 

 

  1. Sarinah 

Aan de Verlengde Gemenelandsweg 187 vind je het Indische restaurant Sarinah. Het heeft een afhaalgedeelte en binnen waan je je in Indonesië. Ook leuk voor een eerste date. Ik bestelde een grote saoto en een ditto dawet.

2. Tweede Rijweg

Aan de Tweede Rijweg (Uitvlugt) bevindt zich een heerlijke rotishop. Gewoon in de buurt vragen, alom bekend. Helaas ben ik in alle haast (en honger) de naam vergeten. Maar zeker de moeite waard. Leukigheidje: je krijgt je bara geserveerd met een sambal van aardappelpuree. Je bent gewaarschuwd, de porties zijn huge. 

3. Pannekoeken en poffertjescafé Suriname

Ja klinkt gek he. Pannekoeken en poffertjes, maar het is er erg druk. En mocht je dan toch heimwee hebben naar een berg poedersuiker neem dan een kijkje op de Van Sommeldijckstraat. Je zult geen spijt krijgen. Ik at, stonteigenwijs als ik ben, patatjes met friet.

4. Hotel Krasnapolsky

Het was mijn favo broodje deze vakantie (zelfs mijn vader kon het niet meer weerstaan): een broodje bokking met advocaat (advocado). Lekker met een zuurzak of markoezasapje. Yummie…ik wil terug!!!

Volgende keer het laatste deel!! 

Xxx

Jubes

1 Comment

Laat een bericht achter