Utreg…mie staatsie

Utreg mie staatsie! Of terwijl… Utrecht mijn stad. Het was ongeveer de eerste zin die ik leerde toen ik er (inmiddels meer dan 10 jaar geleden) ging studeren. Time flies. Ik was weer even terug om te kijken of de stad me nog steeds dezelfde vibe gaf als destijds. Overigens is dit voorlopig de laatste Out & Around. Wellicht vinden jullie in de toekomst weer wat citytrips terug!

 

Ik slaap een weekend in het NH hotel. Hippe uitstraling, ik hoor Engels en Nederlands, en word gelijk geconfronteerd met het internationale karakter. Niet vreemd, het ligt nog niet eens vijf minuten van station Utrecht Centraal. 

 


Zodra ik mijn tassen in mijn hotelkamer heb gedropt, ga ik op zoek naar een autenthiek Utregs cafeetje om de sfeer te pakken te krijgen. Ik beland op het Neude in Café het Neutje , in een bruincafé. Halve tapijtjes op de tafel, donkerbruin interieur en zelfs een jukebox. Het leuke is wel dat ik gewoon R&B en hiphop uit de speakers hoor. Mooi, prima fusion. Ik ga voor een zoete witte.

 

 

Ok, genoeg gechilled. Ik heb wel zin in wat actie.  Heb je wel eens gehoord van een stadsrally? In Utrecht kun je prima terecht voor een soort stadspuzzeltocht die je op een segway doet belanden en waar je de stad nog verder kunt verkennen in een tuk-tuk. Maar Utrecht biedt nog meer mogelijkheden om met een groep een hele leuke, actieve tijd te beleven. 

 

 

En als het gaat om avondeten kun je misschien wel een leuk restaurant uitkiezen, maar wat is er nou leuker dan samen koken? Bezoek het Grachtenatelier eens, voor verschillende arrangementen. Succes gegarandeerd. Utrecht, I’ll be back!

 

 

Xxx

Jubes 

1 Comment

Laat een bericht achter