Van de redactie…

Bloed,zweet en tranen heeft het me gekost. Nou ja, vooral zweet...en soms de nodige frustratie. Het begon allemaal met een klein idee over wat ik miste in de magazines die ik heb gelezen.

En met een gezonde dosis ‘Hollandse’ nuchterheid, zo dacht ik, kun je daar over zeuren of je kunt er iets aan doen. Ik koos de laatste optie.  Vol enthousiasme en een gezonde dosis Surinaams temperament begon ik aan het einde van 2012 met een groot vel papier, neonkleurige  post-its , een dikke stift en kleurpotloden. Aan het einde van die week had ik op papier hoe mijn site er uit moest komen te zien.

Maar de site was er toen nog niet. Manlief, een fervent it-er met –al zeg ik het zelf- goude handen had briljante ideeën. Alleen, perfectionistisch als ik ben, waren die niet het beeld wat ik voor me zag. Dus langzaam ebte het enthousiaste stemmetje weg en uiteindelijk ook de daaropvolgende actie.

Begin vorig jaar merkte  ik een kentering in de doelgroep die ik op het oog had. Ik zag verschillende  fora en evenementen over kroeshaar (natural hair). Veelal jonge donkere vrouwen zochten elkaar op in fysieke en digitale ruimtes, met als doel: omarm je unieke zelf. Mijn reden om een blogazine te beginnen, is omdat ik iets mis in de beauty en fashionfora. En in de fora over kroeshaar, mis ik dan weer de rubrieken mode, geloof, carrière, lifestyle en eten. Hmmm….eten.

Op een dag werd ik wakker met de vraag waarom ik mijn idee liet verstoffen. Dus hup, idee weer van de boekenplank. Mouwen opstropen, werk aan de winkel. Dromen, durven, DOEN, nietwaar? Dus ik ging aan de slag met schrijven, lezen en foto’s maken. Voor de officiële livegang heeft de site al 772 views gehad, 32 likes en is de site toegevoegd op de Bloggers Page van My Black Hair. En, zo geloof (lees:hoop) ik, zullen er vast meer bezoekers de site komen bekijken. Vast.. Ik heb er in ieder geval zin in! Het resultaat van maanden werk, stedentripjes en gedegen onderzoek kun je nu bewonderen op de site.

Het januarinummer staat boordevol inspiratie, tips en scoops.

Enjoy!

Xxx Jubes

Be the first to comment

Laat een bericht achter