Van de redactie…

Maart roert met zijn staart. Dat nam Mister March wel heel letterlijk deze maand. Temperaturen van 20 graden werden afgewisseld met nachtelijke vrieskou. Brrr... Voor een split second dacht ik dat de lente om de hoek piepte. Nou ja, nog even wachten me dunkt. Van Monsieur Winter zijn we (hopelijk) voorlopig af. Voor mij was het ook een roerige maand. Ik deed heel wat inspiratie op aan het einde van de maand. Zo deed ik bijvoorbeeld eind februari de big chop, na 11 maanden te zijn gestopt met curly. Als je je afvraagt waarom je nog geen foto's hebt gezien...ik houd je nog even in spanning, want er komen veel nieuwe dingen voor Jubes. Lezeressen geven nu vaker aan wat hun wensen zijn. Schrijf daar eens over, zou je dit eens willen belichten, ik vind dit heel leuk. Super, want uiteindelijk is het mijn droom een platform te creëren voor jullie. Jullie feedback is mijn input en mijn inspiratie om te blijven schrijven, blijven posten. Uiteindelijk is het niet zozeer mijn wens om de grootste zijn, maar vooral om jullie te blijven inspireren!

Ik had al een droomstart, met meer dan 100 likes in januari, meer dan 200 in februari en meer dan 300 (!!) in maart. Het leuke vind informeren, kennis met jullie te delen en heel veel lol te hebben samen.

Ik heb er een aantal lezeressen bij uit Suriname, met dank aan Mariëtte Zomer van Natural Hair Beauty Suriname. Ook in Suriname is er een grote groep vrouwen bezig met natural hair. En ook hier in Nederland houden vrouwen zijn bezig met de overgang naar natural hair. Deze maand had ik heel veel contact met een van de lezeressen van Jubes. Ze was aan het twijfelen want wilde ze haar gerelaxte haar nou knippen of niet? En als ze het dan had het geknipt, wilde ze dan een protective style? Ze heeft de transition chop gedaan, op basis van wat ze voorbij heeft zien komen op de FB page en de site. In een vlaag van opwelling, alle gerelaxte haren eraf. ‘Wat nu?’ vroeg ze me paniekerig. Ik heb eigenlijks niets in huis…(het was zondag, ze woont in een stad, waar winkels op zondag dicht blijven). Ik antwoordde: heb je olijfolie in huis, heb je water, heb je een spuitflesje, heb je een conditioner in huis op waterbasis (is het eerste op de ingrediëntenlijst aqua)? Allerlei producten passeerde de revue. Ik stuurde haar links van webwinkels, youtubefilmpjes die haar verder op weg konden helpen. Aan het einde van het gesprek was ze gerustgesteld. Ze gaat nu een maand lang de LOC-methode toepassen.

Ik was bewogen door dit gesprek. Waarom? Ik geef advies en schrijf veel over natural hair. Hoewel ik geen expert ben, weet ik er inmiddels toch het een en ander van. Ik heb een verantwoordelijkheid, zo blijkt uit de situatie. Er is werk aan de winkel en dat werk zal ik je de komende tijd laten zien. Een tipje van de sluier? Ik krijg onder andere hulp van Ami. Ze is ‘geboren’ op een zaterdag, vandaar haar naam. En met Ami begint ook een nieuw hoofdstuk van Jubes. Stay tuned.

Er staat nog veel meer in dit nummer van Jubes. Cassavesoep die me aan mijn afo (overgrootmoeder) doet denken, mode van twee merken die je zeker in de gaten moet houden, een gesprek over geloven en ik bracht een bezoekje aan Arnhem, de modehoofdstad.

Er waren ook minder leuke dingen, zo kon ik het op laatste moment toch niet aanwezig zijn bij het Luv en Learn your Hair event. Maar namens de lezeressen van Jubes heeft Taren Guy een cadeautje ontvangen, een superlief babyrompertje! Ze is namelijk zwanger :). Gelukkig komen er binnenkort weer leuke events bij waar Jubes dan wel weer bij is.

Geniet van deze editie en see you next month!

-X-
Jubes

Be the first to comment

Laat een bericht achter