Van nitwit naar pro.

Hoe profileer je je als professional op de werkvloer? 

 

Met name als je nieuw bent is het soms lastig om jezelf te profileren.  Je moet jezelf nog bewijzen, en dat kost soms energie. Drie tips die je op weg helpen.

 

  1.  Maak het je eigen

Je takenpakket bestaat uit de dingen die je moet doen. Zorg ervoor dat je ook een taak te pakken krijgt, die in de eerste instantie niets te maken heeft met je takenpakket, maar wel in je straatje past. Maak het jezelf eigen, door je in te lezen.

 

     2. Deel met anderen

Als je een taak te pakken hebt, die in de eerste instantie niets met je takenpakket te maken heeft, maak het dan tot je core business. Deel de informatie door er grafieken aan te toe te voegen, en waar nodig zelfs rapportages. Doe dit op een subtiele manier, door het bijvoorbeeld eerst in de teamvergadering te noemen. Zo gooi je alvast een ballonnetje op. 

 

  3. Doe het natuurlijk

 

Zorg er voor dat je nu dusdanig genoeg informatie hebt over je nieuwe taak dat het natuurlijk klinkt als je er over praat. Vermijd zoveel mogelijk euhms. Als je het even niet weet zeg dan dat je er op terug komt. Maak jezelf expert door er voor te zorgen dat mensen bij je aankloppen over dat betreffende onderwerp.

 

Xxx

Jubes 

Be the first to comment

Laat een bericht achter