Wereldreiziger II

Wow! Ik zit inmiddels alweer in week 4 van mijn reis, de tijd vliegt voorbij.

Gelukkig hebben we nog 3 weken te gaan vol mooie en leuke plekken. De vorige keer schreef ik dat we van de ene in de andere verbazing vallen. Azië is zo anders dan Europa. Dat is natuurlijk logisch, maar toch blijft het verrassend, fascinerend en soms ook gewoon frustrerend. Zoals wanneer je een deodorant wil kopen en zelfs daarin blijkt een stofje te zitten dat je huid witter maakt.

Stel je voor dat ik wakker word en mijn oksels zijn ineens 5 tinten lichter! En waarom eigenlijk? Moeder natuur heeft de mensen die dicht bij de evenaar wonen niet voor niks een donkere huidskleur gegeven. Hallo! Het beschermt je tegen de zon en daarbij is het ook nog eens mooi. Je zal het waarschijnlijk niet zien aankomen, maar de allergrootste verbazing is Bali. Het zou hier fantastisch moeten zijn. Geweldige natuur, mooie resorts, nog mooiere stranden, een paradijsje.

Ik was in shock toen ik er aan kwam. De eerste avond voelde alsof ik in Lloret de Mar of Blanes liep. Overal om me heen waren feestende jongeren uit Groot Britannië en Australië. Omdat we hier absoluut geen zin in hadden vertrokken we naar het coole surfersparadijs Canggu. Hier voelde het alsof we op Ibiza waren beland. Het is compleet overgenomen door flexwerkers en bloggers.

We vielen zelfs een beetje uit de toon met onze verslonsde backpack outfits. Het is natuurlijk heerlijk om af en toe iets anders te eten dan nasi goreng, maar dat westers eten hier de norm is had ik niet verwacht. Daar komt nog bij dat wanneer je scherp eten besteld, het totaal niet scherp is. Dit tot grote ergernis van mijn Molukse vriendin met wie ik op reis ben. Zij verheugd zich al twee weken op alles vernietigend scherpe rendang.

Kortom, alles op Bali is ingericht op toeristen. Het is maar net waar je naar op zoek bent. Ik ben in ieder geval blij dat we bijna vertrekken naar Java, hopelijk krijgt mijn vriendin daar eindelijk haar scherpe rendang!

Liefs,

Magali

Be the first to comment

Laat een bericht achter