Wereldreiziger….

Vorige week maandag was het zo ver! Ik stapte samen met een van mijn beste vriendinnen in het vliegtuig richting Bangkok.

Allebei hebben we afgelopen jaar onze Master gehaald en wilden we niet meteen aan het werk. Wat we wel wilden is een tijdje weg uit onze omgeving. Niet omdat we onszelf graag willen vinden aan de andere kant van de wereld, want daar geloof ik niet zo in.

Het leek ons gewoon leuk om een reis te maken en om een andere omgeving te hebben. Na een korte brainstorm besloten we een ticket naar Bangkok te boeken en vanuit daar twee maanden rond te reizen. Onze families dachten dat we gek waren geworden, want wisten we wel hoe zwaar een backpack was en hoe vies hostels zijn?

Toch hebben we stug volgehouden en zijn we  inmiddels al dik een week in Thailand. Oké het was een cultuurshock, want wat een immense stad is Bangkok. Het verkeer komt van alle kanten, het is bloedheet en je hebt een mega tas op je rug. Nu was ons avontuur serieus begonnen. Toegegeven was ik best nerveus om hier heen te gaan. Twee maanden weg van huis, van mijn familie en vriend.

Een paar weken geleden lachte ik nog om Lil’ Kleine die na 3 dagen vrijwillig Expeditie Robinson verliet omdat hij zichzelf al was tegengekomen en had ingezien wat hij allemaal had thuis. Nu denk ik eigenlijk een beetje hetzelfde. Ik mis mijn dierbaren nog niet, maar besef wel dat ze heel ver weg zijn en dat het fijn is om ze in de buurt te hebben. Soms neem je relaties, in welke vorm dan ook, voor lief. Mensen en dingen worden vanzelfsprekend als ze er altijd zijn. Ondanks dat ik nog niet iets of iemand mis, ben ik wel heel blij dat het internet altijd binnen hand bereik ligt.

Nog even bellen met mijn vriend en een uurtje Netflixen maken het backpack bestaan een stuk fijner. Al moet ik zeggen dat het best lekker is om tijdelijk van de aardbodem te verdwijnen omdat er geen wifi is. Behalve dat het achterlaten van je dierbaren best spannend was, is de cultuur hier ook een hele ervaring.

In mijn volgende blog wil ik jullie daar graag meer over vertellen. Met Bangkok’s mega malls, vier personen op 1 scooter en wit makende gezichtscrème val ik namelijk van de ene in de andere verbazing!

Xxx Mag

Be the first to comment

Laat een bericht achter