WK- koorts!

Ayida, onze girl abroad!

Elke dag als ik de tv aan zet krijg ik weer een reminder: nog 30 dagen, nog 29, nog 28…. De WK-koorts is in Suriname behoorlijk aan het oplaaien, maar dat is ook niet zo gek als het grootste sportevenement ter wereld in je buurland wordt gehouden. Gek genoeg kan ik me weinig herinneren van mijn eventuele enthousiasme tijdens het EK 2000 in Nederland en België, blijkbaar was ik toen met hele andere dingen bezig. Eigenlijk vind ik voetbal ook niet bijster interessant, maar zo’n WK brengt toch altijd een sfeer met zich mee die ik wel leuk vind. Ik ben een gelegenheidssupporter.

Dit jaar vind ik het toch wel extra bijzonder, om meerdere redenen. Surinamers zijn eigenlijk ook gelegenheidssupporters; het is onwaarschijnlijk dat het nationaal team ooit aan het WK zal meedoen- sorry maar dat weet iedereen. Dus dan kies je voor een ander team om aan te vuren; en dan heeft Suriname gezien de samenstelling van haar bevolking dus meerdere opties. Nederland en Brazilië zijn uiteraard de grote favorieten. Een finale tussen die twee landen zou dit land compleet lamleggen gok ik.

Nu al wordt er op het werk gesproken over hoe de werkzaamheden te organiseren als er wedstrijden gespeeld worden. De acties om tickets naar Braziliëen andere WK-prijzen te winnen vliegen je om de oren en er worden links en rechts evenementen georganiseerd om met zoveel mensen samen de wedstrijden te kijken. Ik denk niet dat een reisje naar Braziliëer voor mij in zit, helaas. Maar dat geeft niet, want een paar maanden geleden heb ik gewoon naast die World Cup gestaan. Détrofee. Op centimeters afstand, meerdere keren, gedurende een hele dag.

Als partner van de FIFA heeft Coca-Cola maandenlang over de wereld gereisd om de trofee tentoon te stellen en als producent van Coca-Cola mocht Fernandes hier in Suriname het circus ontvangen met alle toeters en bellen die daarbij hoorden. Mijn collega’s en ik hadden front row seats, so to speak. Ongelooflijk veel stress, maar ook onvoorstelbaar veel plezier en trots hebben ervoor gezorgd dat ik die dag nooit zal vergeten.

 

WK- Koorts

Dus als ik straks op 13 juli de nieuwe wereldkampioen voetbal (ik zeg hier even zwart op wit dat het natuurlijk Nederland wordt) die trofee omhoog zie houden, heb ik toch het gevoel dat ik er een beetje bij ben.

 

-X-

Ayida

Be the first to comment

Laat een bericht achter