YHG

Hoewel de titel van deze rubriek “Lovely hair don’t care” anders doet vermoeden, heeft kroeshaar veel verzorging en aandacht nodig. Je kunt het niet zomaar los dragen of met los haar gaan slapen. Kan wel, maar houdt de volgende ochtend dan gewoon rekening met knopen in je haar. Dus…haar in een paar vlechten of een zogenaamde ‘pine-apple’. Het liefst draag je daar ook nog een satijnen muts bovenop. Maar eigenlijk verklap ik daarmee de slaapkamergeheimen van de zwarte vrouw. Sssst….

Ik ga je nog even in spanning houden hoelang mijn haar nu is in mijn natural hair journey sinds 2014. Ik wil je wel alvast voorbereiden, want misschien denk je net als ik soms, hoe moet ik dat nou doen, hoe houd ik vol, hoe integreer ik dit nu in mijn dagelijkse en wekelijke schoonheidsroutine?

Ik was in het begin van mijn natural hair journey ronduit verslaafd aan Youtube. Ik kon uren kijken naar Youtube flimpjes en ik kreeg zelfs favoriete YouTubers die me  hebben begeleid in de stap die ik heb genomen. Deze maand maak je kennis met mijn drie Youtube Hair Gurus (YHG): Laila Jean, Meechy Monroe en Whitney White.

  1. Laila Jean Washington (Fusion of Cultures)

Deze goedlachse dame woont in London en heeft Ghanese roots. Met haar jolige spleetje tussen haar tanden maakt ze je met haar tutorials razendsnel wegwijs in de wereld van natural hair. Weet als geen ander dat je haar eigenlijk ook gewoon een mode-accessoire is.

2. Meechy Monroe

Ze heeft prachtige natuurlijke make-up en grote ronde ogen waar je in blijft staren. De tweede guru is op stip Meechy Monroe. Haar tutorials, staple (basis) products en leuke natural hair stijlen hebben me veel inzicht gegeven als het gaat om hoe je je haar simpel maar goed  kunt blijven verzorgen. (red: Op 27 juni is Meechy helaas overleden aan de gevolgen van hersenkanker)

 

3. Whitney White (Naptural85)

Ik wist eerst helemaal niet wat finger-detangling (haar ontknopen met je vingers i.p.v. kam) was totdat ik de tutorials van Naptural85 bekeek. Met haar tutorials leer je al snel hoe je haar kunt stretchen zodat je ook automatisch minder knopen in je haar hebt. Naast vlogger ook moeder van twee kleintjes…(druk, druk, druk).

Maar natuurlijk zijn er nog veel meer dames (en heren!) die je wegwijs kunnen maken/inspireren in jouw eigen natural hair journey. Nog tien influentials:

See you next month!

Xxx

Jubes

Be the first to comment

Laat een bericht achter